Sanders'ın sadık hayranları ısrarcı: "Bernie olsaydı fark atardı"

Senatör, 2016 ve 2020'de Demokrat başkan adayı olma çabasında başarısız oldu

Sanders, ön seçimlerde Joe Biden'ın gerisinde kalması üzerine Kasım yarışından çekilmişti (AFP)

Bernie Sanders'ın sadık hayranları bir konuda ısrarcı. Onlara göre Vermont senatörü, 2020 başkanlık seçimlerine katılsaydı, ezici bir zafer kazanacaktı.

Vermont senatörü, hem 2016 hem de 2020 seçimlerinde Demokrat başkan adayı olma çabasında başarısız oldu.

Evrensel sağlık hizmeti ve zenginlerin vergilendirilmesi gibi politikaları savunarak genç ve ilerici seçmenleri harekete geçiren Senatör Sanders, ön seçimlerde Joe Biden'ın gerisinde kalması üzerine Kasım yarışından çekilmişti.

2020 başkanlık seçimi bıçak sırtında kalmışken, Sanders'ın sadık hayranları, senatörün seçime katıldığı durumda daha şiddetli bir rekabet sunacağını söyleyerek politikacıyı savunuyor.

Siyahilerin Hayatı Önemlidir hareketinin önde gelen aktivisti ve güncel olayları konu alan The Breakdown podcast'inin sunucusu Shaun King, şöyle dedi:

Bernie kazanırdı. 2016'da. Ve bugün de kazanırdı.

Amerikan siyaseti uzmanı ve Hill TV'deki Rising programının sunucularından Krystal Ball, "Bernie olabilirdi" dedi.

Eski Kongre adayı Sakinah Lee de 79 yaşındaki senatörü şu sözlerle destekledi: "@BernieSanders için oy verebilecekken @JoeBiden'a oy vermeyen bir sürü insan düşünebiliyorum."

Öte yandan Biden'a oy veren ama Bernie'ye oy vermeyecek pek kimse düşünemiyorum. Evet, Bernie kazanırdı.

Yaklaşık 50 bin takipçisi olan bir kullanıcı da, "Demokratların açık ara fark atmak için ihtiyacı olan şey, işçi sınıfını tüm farklılıklarıyla birleştirebilecek bir adaydı. O aday Joe Biden değildi. Bernie Sanders'tı. #Election2020 #ElectionNight” diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sol görüşlü kampanya grubu Gravel Enstitüsü'nün "Cidden, Bernie kazanırdı" yazdığı basit bir tweet'i viral oldu.

Yarıştan Nisan'da çekilen Senatör Sanders, başkanlık için Joe Biden'ı desteklemiş ve Trump'ı "bu ülkenin modern tarihindeki en tehlikeli başkan" diye nitelendirmişti. 

Öte yandan bazı kullanıcılar, Sanders'ın mevcut seçim ortamındaki varsayımsal şansı konusunda o kadar iyimser değil.

The Palmer Report, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Trump'ın, Biden'ı sosyalist olmakla (ki sosyalist olmadığı bariz) yok yere suçlayarak Florida'yı kolayca kazanması, Bernie

Sanders'ı ülke genelinde hezimete uğratacağını görmeniz için gereken tek kanıt olmalı" dedi.

Artık kendini 'sosyalist' olarak tanımlayan adaylara yer yok. Hem de hiç.

Diğer yandan destek akını, tam da Senatör Sanders'ın Trump'ın seçim gecesi vereceği tepkiye dair doğru tahmininin viral olmasıyla başladı.

23 Ekim'de The Tonight Show'a katılan Sanders, ilk olarak, "Pensilvanya, Michigan, Wisconsin" diğer eyaletlere kıyasla posta yoluyla daha fazla oy alacağı için buralardaki sayımın da daha uzun süreceğini söylüyor.

Seçim gecesi saat 10'da Trump Michigan'da kazanıyor, Pensilvanya'da kazanıyor, Wisconsin'de kazanıyor olabilir ve televizyona çıkar, 'Amerikalılar, beni yeniden seçtiğiniz için teşekkürler' der. 'Her şey bitti. İyi günler' der.

Ama sonra, ertesi gün ve ondan sonraki gün, postayla gönderilen tüm bu oy pusulaları sayılmaya başlar ve bu eyaletleri Biden'ın kazandığı anlaşılır, bu noktada Trump 'Gördünüz mü?' der. 'Size tüm bunların hileli olduğunu söylemiştim.'

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU