Savcı Sayan: Yakında Ağrı Dağı’nın Ermenistan’a bakan tarafında bu görüntüyü göreceksiniz

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan çalışmanın "moral vermek" amacıyla yapılacağını söyledi

Görsel: Independent Türkçe

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı'nın Ermenistan'a bakan yüzüne Türkiye ve Azerbaycan bayraklarının yansıtılacağı bir çalışma yaptıklarını duyurdu.

Bunu kişisel Twitter hesabından duyuran Sayan, "Ağrı Belediyesi olarak hızlı bir çalışma yapıyoruz. Yakında Ağrı Dağı'nın Ermenistan'a bakan tarafında bu görüntüyü göreceksiniz. Umarım cephedeki Ermenistan'a moral olur" ifadelerini kullandı.

 

 

Ağrı Belediyesi, çalışmanın hangi yöntemle yapılacağı ya da maliyetinin ne olacağı yönünde bir bilgi vermedi. "Ekiplerin çalışma yürüttüğünü" dile getiren yetkililer, 1 hafta içinde yapılacak bir programla bayrakların dağa yansıtılacağını söyledi.

Sinan Oğan'dan projeye destek

Sayan'ın projesine eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'dan da destek geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Oğan, Iğdır Valisi Engin Sarıibrahim'i de etiketleyerek, aynı projeye destek verilmesi çağrısında bulundu.

Oğan şunları kaydetti:

Sn @igdirvaliligi @sariibrahim_h Ağrı Dağı'nın %60'ı ve Ermenistan'a bakan kısmı Iğdır'dadır.@AgriValilik ve belediyelerimiz el ele vererek Ermenistan'dan da net gözüken Ağrı Dağı'nı kendi topraklarında gösteren Ermenistan'a böyle ışıklandırma ile gereken mesaj verilebiliriz!


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU