Hava atmak için üç kilise yakan Black Metalciye 25 yıl hapis

Holden Matthews yakalanınca müzik camiasındaki imajı için bu eylemleri gerçekleştirdiğini itiraf etmişti

26 Mart 2019'da eylemlerine başlayan Matthews, polisin yanmış kiliselerden birindeki benzin bidonlarını araştırmasıyla aynı yılın nisan ayında yakalanmıştı (AP)

ABD'nin güneydoğusundaki Louisiana eyaletinde yaşayan Holden Matthews, üç kiliseyi ateşe verdiği için 25 yıl hapse mahkum edildi.

Ayrıca 23 yaşındaki beyaz erkeğe, kiliselere ödenmek üzere 2 milyon 600 bin dolarlık (yaklaşık 22 milyon Türk lirası) para cezası da verildi. 

2019 nisanında yakalandıktan sonra bu sene şubat ayında suçlu olduğunu itiraf eden Matthews, Opelousas bölgesinde çoğunlukla siyahilerin gittiği kiliseleri, metal müzik camiasındaki imajını güçlendirmek için yaktığını ifade etmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1990'lı yıllarda Norveçli black metalcilerin kilise yakmalarıyla ünlü olduğunu belirterek onlara özendiğini de sözlerine eklemişti. 

2019 baharında 10 gün içinde yakılan kiliseler boş olduğu için hiç kimse bu kundaklamalar yüzünden yara almamıştı.

Yetkililer, kundaklanan kiliselerin 150 yılı aşkın tarihi olduğunu ve bu olaya kadar böylesine zarar görmediğini bildirmişti.

1990'lı yıllarda Norveç'te gelişen black metal müziğinin hem icracıları hem de dinleyicileri kiliselere onlarca saldırı gerçekleştirmişti. Destekçileri, bu saldırıların "Hıristiyanlığın ülkedeki etkisine karşı misilleme" olduğunu ifade etmişti.

Burzum adıyla müzik yapan Varg Vikernes'in Aske (Küller) isimli albümünün kapağındaki kiliseyi yaktığı iddiası, camia içinde en çok konuşulan konulardan biri.


Independent Türkçe, NY Post

DAHA FAZLA HABER OKU