Başsavcılıktan İzmir Adalet Sarayı açıklaması: Hiçbir blokta yapısal hasar bulunmadığı tespit edildi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı yüzeysel hasar oluştuğu belirtilen E ve F bloklarda gerekli tadilat işlemlerinin tamamlanmasının ardından hizmet verilebileceğini aktardı

Fotoğraf: Independent Türkçe

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Adalet Sarayı’nın hiçbir bloğunda yapısal hasar bulunmadığını, heyet raporunda da yüzeysel hasar oluştuğu belirtilen E ve F bloklarda gerekli tadilat işlemlerinin tamamlanmasının ardından hizmet verilebileceğini açıkladı.

Başsavcılık, İzmir Adalet Sarayı’nın tamamında Adalet Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Dokuz Eylül Üniversitesi yetkililerinden oluşan uzman heyetin kapsamlı bir şekilde inceleme yaptığını bildirdi.

WhatsApp Image 2020-11-02 at 22.17.30.jpeg
Fotoğraf: Independent Türkçe


“İnceleme sonunda hiçbir blokta yapısal hasar bulunmadığı tespit edilmiştir” yönünde bir açıklama yapan Başsavcılıktan “Heyet raporunda yüzeysel hasar oluştuğu belirtilen E ve F bloklarda gerekli tadilat işlemlerinin tamamlanmasının ardından hizmet verilebileceği de bildirilmiştir” denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

Bugün itibariyle E ve F bloklar ana hizmet binasına, ek hizmet binasında bulunan birimler ve mahkemeler de Bölge Adliye Mahkemesine taşınmıştır.  Cumhuriyet Başsavcılığımızca ve Adalet Komisyonu Başkanlığınca depremzede personelimizin mağduriyetini gidermek için bugünden itibaren esnek çalışma sistemine geçilmiş olup İzmir Adalet Sarayında yargısal faaliyetler sorunsuz bir şekilde sürdürülmektedir.  Cumhuriyet Başsavcılığımızca ilimizde adli hizmetlerin etkin biçimde yerine getirilmesi için bundan sonra da ihtiyaca binaen gerekli tüm tedbirler ivedilikle alınacaktır.

WhatsApp Image 2020-11-02 at 22.17.31.jpeg
Fotoğraf: Independent Türkçe


Deprem sonrası paylaşılan fotoğraflarda adliyenin bazı bölümlerinde sıvaların döküldüğü, iç bölümde bulunan eşyaların ise devrildiği görülmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU