Umutlar sürüyor: Depremin ardından saatler sonra sağ kurtarılanlar var, 9 enkazda yaşam belirtisi aranıyor, kurtarma ekipleri zamanla yarışıyor

İzmir’de meydana gelen depremde yıkım yaşanan 17 binanın 8’inde arama kurtarma çalışması tamamlandı, 9’unda ise çalışmalar sürüyor

İzmir Seferihisar’da meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde can kaybı 28’e yükseldi. AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre yaralı sayısı 804’ü bulurken, depremin ardından yıkılan binalardaki arama kurtarma ekiplerinin zamana karşı yarışı sürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre arama kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 8'inde çalışmalar tamamlandı, kalan 9 binada çalışmalar devam ediyor.

Gece boyuncu süren kurtarma çalışmalarında enkazdan sağ çıkartılanlar oldu

Depremin ardından yıkım meydana gelen binalarda başlatılan arama kurtarma çalışmaları aralıksız olarak sürüyor. Gece boyunca süren ve bugün de devam eden çalışmalarda enkazdan sağ çıkarılanların olması umutları daha da artırıyor.  

Amatör futbolcu sağ kurtarıldı

Bayraklı ilçesi 258. Sokak'ta yıkılan Doğanlar Apartmanı'nın enkazında AFAD, AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Büyükşehir Belediye İtfaiyesine bağlı ekipler, 28 yaşındaki amatör futbolcu Malik Tahirler’i kurtardı.

Ayrıca, 1593. Sokak'ta daha önce 3 kişinin kurtarıldığı enkazda bir kişi daha sağ çıkarıldı.

17 saat sonra enkaz altından bir kişi daha kurtarıldı

İzmir'de arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Barış Sitesindeki enkazdan 50 yaşındaki Nurcan Tosun yaralı olarak kurtarıldı.

Depremde alt üç katı çöken Barış Sitesindeki bir apartmanın enkazında yürütülen çalışmalarda 17 saat sonra Nurcan Tosun'a ulaşıldı.

Tosun, ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesine gönderildi. 

Arama kurtarma ekipleri, aynı apartmandan 62 yaşındaki Emine Eren'i 14 saat sonra kurtarmıştı. 

dogan.jpg
Yakınlarının sağ kurtarılmasını bekleyenler gece boyunca enkaz başında dua etti / Fotoğraf: İHA

 

İnce Okan ve Hülya Özmet, 17 saat sonra kurtarıldı

İzmir'de arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Rıza Bey Apartmanı enkazından 16 yaşındaki İnci Okan ve Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından da Hülya Özmet, yaklaşık 17 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı.

Deprem sonrası Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin telefonla görüştüğü Buse Hasyılmaz'ın yanında bulunan İnci Okan, arama kurtarma ekiplerinin çabası sonucu 17 saat sonra çıkarıldı. Okan'ın yaralı olarak çıkarılması yakınlarını ve çevredeki vatandaşları sevindirdi.

Depremde bir marketin bulunduğu alt iki katı çöken Yılmaz Erbek Apartmanı'nda da arama kurtarma ekipleri, başarılarına devam ediyor.

Fadime Tolu ve Gülçin Aykut Soydan'ın ardından Hülya Özmet de yaralı olarak enkazdan çıkarıldı.

Özmet, ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesine götürüldü.

Seher Perinçek ve 4 çocuğu ile iletişim sağlandı

İzmir'deki depremin ardından arama kurtarma ekipleri, Bayraklı ilçesindeki Doğanlar Apartmanı enkazında kalan anne ve 4 çocuğuyla iletişim kurdu. 

Doğanlar Apartmanı'ndaki enkazda çalışmalarını sürdüren ekipler 3. kat seviyesinde ses tespit etti.

Enkaz altındaki 38 yaşındaki anne Seher Dereli Perinçek'le iletişme geçen ekipler, Perinçek'in çocukları ikiz kardeşler Ezel ve Elzem Perinçek (10), Umut Perinçek (7) ve Elif Perinçek'le (3) beraber olduğunu öğrendi.

Ekipler iki ayrı noktadan enkazdakilere ulaşmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Can kaybı 25’e yükseldi

AFAD, İzmir'deki depremde can kaybının 25, yaralı sayısının 804 olduğunu açıkladı.  İzmir'de 743, Manisa'da 5, Balıkesir'de 2 ve Aydın'da 54 olmak üzere 804 kişinin yaralandı.

341 artçı sarsıntı

AFAD'dan yapılan açıklamada, saat 04.00 itibarıyla depremin ardından 31'inin büyüklüğü 4'ün üzerinde, 341 artçı sarsıntı yaşandığı belirtildi. Sabah saat 08.31'de ise 5 büyüklüğünde bir artçı meldana geldi. 

26 saat sonra bir kişi daha kurtarıldı

İzmir'de Yılmaz Erbek Apartmanı enkazında devam ederen arama kurtarma çalışmalarında bir kişi daha sağ olarak kurtarıldı.

26 saat sonra enkaz altından kurtarılan 62 yaşındaki Helim Sarı, tedavi için hastaneye sevk edildi.

Helim Sarı'nın alışveriş yapmak için apartmandaki bir markete girdiği ve bu esnada depreme yakalanarak enkaz altında kaldığı belirtildi. 

Apartmanda bir kişi ile daha iletişim kurulduğu ve o kişiye yönelik kurtarma çalışmasının sürdüğü öğrenildi. Aynı binada daha önce 3 kadın kurtarılmıştı. 

 

Independent Türkçe, AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU