Depremin merkez üssü Seferihisar'da deniz yükseldi, sokaklar su altında kaldı, 1 kişi boğularak hayatını kaybetti

Seferhisar’da depremden önce çekilen deniz, sarsıntının ardından yükselerek sokakları su altında bıraktı

İzmir ve Ege Bölgesi’ni sallayan depremin merkezinin Seferihisar ilçesi olduğu açıklandı.

 

seferihasar 2.jpg
Fotoğraf: AA

 

Depremin merkezi olan Seferihisar’da derem öncesinde çekilen deniz,  depremin ardından yükselerek bazı cadde ve sokaklar su altında bıraktı.

 

seferihisar3.jpg
Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

Sığacık’ta kıyıya yakın olan birçok işyeri su altında kaldı. Teknelerin karaya vurmasına neden olan küçük çaplı tsunami kıyıdaki otomibllere de zarar verdi.

Sular yükselinde tekerlekli sandalyedeki yaşlı kadın hayatını kaybetti

BBC Türkçe’ye konuşan Sığacık Mahallesi Muhtarı Yaşar Keleş, tekerlekli sandalyedeki bir kişinin deniz yükseldiği sırada su altında kalarak hayatını kaybettiği bilgisini verdi.

Yaşar Keleş, yaşananlara ilişkin şu bilgileri verdi:

Bizim mahallede teyzemiz, elinde büyüdük sayılır. Tekerlekli sandalyedeydi. Deprem olunca evden tekerli sandalyeyle çıkardılar. O an deniz geldi, herkes panik içerisindeydi, onun da tekerlekli sandalyesi devrildi. Koşturduk, kaldırdık, kurtardık ama su yutunca kurtaramadık. Tsunami oldu, herkes can derdinde, bir boy deniz oldu. Onu sonradan bulduk kaldırdık ama kurtaramadık. İki tane oğlum onu kurtardı sudan. Biz kurtardıktan sonra bir müddet nefes alıyordu, ambulansı aradık ama gelemedi, nasıl gelsin ambulans, her taraf deniz içinde. Kollarımızda öldü. Ambulans gelemedi, denizin içinde kaldık. Suyun gelmesi ve geri çekilmesi neredeyse yarım saat sürdü. Başka suya kapılan da oldu ama ölmedi. Hala su çekiliyor, geri geliyor.

 Hayatını kaybeden kişinin bedensel engelli Laika Erçetin (85) olduğu ve sahil kesimindeki evinden çıkamayarak boğulduğu öğrenildi. 

 

Independent Türkçe, AA, BBC Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU