Davutoğlu: Bu iktidar 2023 seçimlerini göremez; 2021’de seçim muhtemel, 2022’de büyük ihtimaldir

Gelecek Partisi lider, Bahçeli’nin Erdoğan'ı ortada bırakacağını iddia etti

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Bu iktidar 2023 seçimlerini göremez. 2021'de seçim muhtemel, 2022'de büyük ihtimaldir, 2023'e kalması küçük bir olasılıktır" dedi.

Davutoğlu, Erdoğan ile her yerde tartışmaya hazır olduğunu vurguladı.

Davutoğlu; KRT'de Saygı Öztürk ve Elif Doğan Şentürk'ün sorularını yanıtladı.

“Konuşursam insan içine çıkamazlar” sözüne açıklık getiren Davutoğlu, “Şehitlerin geldiği dönemde, kendisinin terörle mücadele ettiğini, Bahçeli'nin kendisini zor durumda bırakmak için koalisyona hayır dediğini” söyledi. O dönemde partisinde de kendisine 'darbe hazırlığı' yapıldığını belirtti.

“Bahçeli'nin askıda ekmek kampanyası başlatırken iktidar kanadının ‘ekonomi çok iyi' söylemlerine değinen Davutoğlu, "Bu da bize Cumhur İttifakı'nın ne kadar kırılgan olduğunu gösteriyor" dedi.

“2023’e kalması küçük bir olasılık”

Erken seçim tartışmaları için Davutoğlu, "Bu iktidar 2023 seçimlerini göremez. 2021'de seçim muhtemel, 2022'de büyük ihtimaldir, 2023'e kalması küçük bir olasılıktır" ifadelerini kullandı.

“Bahçeli, Erdoğan’ı ortada bırakacak”

Bahçeli'nin seçime giderken bu ekonomik enkazın sorumluluğunu almak istemeyeceğini vurgulayan Davutoğlu, "Seçime giderken Bahçeli Ecevit'i ortada bıraktığı gibi Erdoğan'ı da bırakacaktır. Bu ittifakta ben yokum diyecektir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin, "Siyasi fosil, siyasi artık" sözlerine Davutoğlu, "Bahçeli aynaya baksın" diyerek yanıt verdi.

Erdoğan'ın siyasi yarar için her şeyi yapabileceğini söyleyen Davutoğlu, "Beştepe'de ‘tekrar parlamenter sisteme dönebilir miyiz’ konuşuluyor" dedi.

 

Independent Türkçe, KRT

DAHA FAZLA HABER OKU