Merkel bar ve restoranları kapatmak istiyor

Taslak aşamasında olan metin üzerinde anlaşılması halinde, spor salonları, diskolar, sinemalar, tiyatrolar, operalar ve konser alanları kapatılacak

Fotoğraf: Reuters

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını engellemek için tüm restoran ve barları 4 Kasım'dan itibaren kapatma konusunda eyalet başkanlarının bugün anlaşmalarını istiyor. Merkel okulları ve kreşleri ise açık tutmayı hedefliyor.

Reuters'ın ulaştığı taslak karara göre,  Yeni kısıtlamalar çerçevesinde insanlar sadece kendi hane halkı ile ya da tek bir başka hanehalkı ile dışarı çıkabilecek. Kararda kuralı çiğneyenlerin cezalandırılacağı belirtiliyor ancak bununla ilgili başka detay verilmiyor.

Kararda tüm bölgelerde katlanarak artan vakalar nedeniyle yerel sağlık yetkililerinin bulaşma vakalarının izini sürmekte zorlandığı; Noel'de daha kapsamlı kısıtlamalara gerek kalmaması için insanlar arasındaki etkileşimi önemli ölçüde azaltmak gerektiği yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Spor salonu disko, sinema salonu...

Almanya'nın 16 eyaletinin liderleri bugün ilerleyen saatlerde yapılacak telekonferansta taslak üzerinde anlaşmaları halinde, spor salonları, diskolar, sinema salonları, tiyatrolar, operalar ve konser alanları kapatılacak.

Mağazalar, hijyen önlemlerini almaları ve müşteri sayısını sınırlandırmaları halinde açık kalabilecek ancak restoranlar sadece paket servis hizmeti verebilecek.

Finansal destek sağlayacak

Taslağa göre federal hükümet, kapanmalardan etkilenecek işletmelere finansal destek vermek istiyor.

Almanya, krizin ilk aşamasında koronavirüs bulaşma oranını pek çok ülkeye kıyasla daha düşük tutabildiği için takdir ediliyordu ancak şu an vakalarda beklenenden çok daha hızlı bir artışla karşı karşıya kaldı.

Almanya, dün günlük 11 bin 409 vaka bildirirken, toplam sayı 449 bin 275'e ulaştı.

Eğer anlaşmaya varılırsa, önlemler kasım sonuna kadar ülke genelinde uygulanacak. Liderler uygulamadan iki hafta sonra düzenlemenin devamının gerekip gerekmediğine karar vermek için biraraya gelecek.

 

Reuters, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU