Kaptan Amerika: Süper asker serumu Rogers'ın vücudunu tam olarak nasıl değiştirdi?

Süper asker serumu Steve Rogers’ın cılız bedenini Kaptan Amerika’ya dönüştürmüştü

Kaptan Amerika'yı canlandıran Chris Evans, kısa süre önce yanlışlıkla paylaştığı çıplak fotoğrafla gündeme gelmişti (Marvel Studios)

Marvel, süper asker serumunun Rogers’ın cılız bedenine tam olarak ne yaptığını açıkladı. Rogers, serumu alan tek karakter olmasa da süper asker serumu en iyi onun bedeninde işlemişti. 

Kaptan Amerika’nın güçleri Captain Marvel (Brie Larson), Thor (Chris Hemsworth) ya da Iron Man’le (Robert Downey Jr.) kıyaslandığında çok da heybetli görünmese de serum sayesinde normal bir insandan çok daha güçlü ve hızlı hale gelmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak serumun Rogers’ı nasıl değiştirdiği Troy Benjamin’in kaleme aldığı yeni "The Wakanda Files: A Technological Exploration of the Avengers and Beyond" isimli kitaba kadar detaylı olarak açıklanmamıştı. 

Screen Rant'in haberine göre bahsi geçen kitapta Rogers’ın başarılı dönüşümünün ardından tutulan Project Rebirth notları bulunuyor. Notlar, Rogers’ın dönüşümünün fiziksel olmanın ötesine geçtiğini belirtiyor. Steve’in normal bir insan metabolizmasından daha hızlı yağ yakmaya başladığı ve Rogers’ın günde ortalama 7650 kalori yaktığı ifade ediliyor. 

Ayrıca serum karakterin birkaç ton ağırlık çalışması yapmasına olanak sağlıyor. Rogers bu sayede yarım saat içinde rahatlıkla 20 km de koşabiliyor. Bununla birlikte serum onu zihinsel olarak da geliştiriyor ve "fotografik hafıza" geliştirmesini sağlıyor. 

Öte yandan serum Rogers'ın kas gücüne ve gelişimine etkisinin yanı sıra bağışıklık sistemini de geliştiriyor ve hücresel düzeyde hızlı bir yenilenmeyi mümkün kılıyor.

Daha önce süper asker serumunun Red Skull ve Steve Rogers üzerinde neden farklı etkiler yarattığı hayranlar arasında tartışma konusu olmuştu. Hayranlar bunun gerekçesi olarak Dr. Erskine’in serumun uygulandığı kişinin içindeki özellikleri kuvvetlendirdiği yönündeki açıklamasına işaret etmişti. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU