Erdoğan: Avrupa, Müslümanlara açtığı cephe ile aslında kendi sonunu hazırlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa, Müslümanlara karşı açtığı cepheyle kendi sonunu hazırlıyor. Bir an önce kurtulmazlarsa bu hastalık tüm Avrupa'yı içten çökertecek" dedi

Fotoğraf: İHA

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı’nın 7. Olağan Kongresi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Davamıza, partimize ülkemize sahip çıkalım. Ne kadar samimi ne kadar geniş ufuklu çalışırsak şehrimize ve ülkemize faydalı oluruz. İl kongremizin ardından yeni bir gönül seferberliği ile üye sayımızı arttıracak ve AK Parti bayrağını daha da yükseğe çıkaracağız. AK Parti Türkiye’nin 81 ilinde ne kadar güçlü olursa, ülke olarak geleceğimize o derece güvenle bakabiliriz. Türkiye’nin kaderi ile AK Parti’nin ve Cumhur ittifakının kaderi adeta bütünleşmiştir. Biz güçlü durdukça Türkiye de güçlü duracaktır" diye konuştu.

"Macron’in zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un açıklamalarını eleştiren Erdoğan, "Bu Macron denilen zatın İslam ve Müslümanlarla derdi nedir? Macron’in zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç özgürlüğünden anlamayan ve kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilir. Öncelikle bir akli noktada kontrol. İkide bir Erdoğan ile uğraşıyorsun. Erdoğan ile uğraşmak sana bir şey kazandırmaz. Bir yıl sonra seçim var akıbetini göreceğiz" dedi.

20201024_2_44997043_59151646.jpg
Fotoğraf: AA

 

"Bunlarda özgürlük ve laiklik diye bir şey yok"

Avrupa’da son dönemde Müslümanlara yönelik uygulamalara tepki gösteren Erdoğan, "Almanya’da bir camiye saygısız bir şekilde yapılan baskının başka bir gerekçe ile izahı olamaz. Bunun adı düpedüz islam düşmanlığıdır. Bunun benzerini Müslümanlar olarak biz Hristiyanların mabedine yaptık mı? Biz yapmadık ve yapmayız" dedi.

 "Bunlarda özgürlük ve laiklik diye bir şey yok yalan yalan yalan" diyen Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

Özgürlüğün kalesi Fransa’da Peygamberimize hakaret eden sefilin fotoğraflarının binalara yansıtılması özgürlük değil sefillik ve İslam düşmanlığıdır. Batılı için Müslüman Türk’tür, Türk de Müslümandır. Şimdi kendi vatandaşı olan Müslümanların haklarına yönelik saldırılarla Avrupa Faşizmi yeni bir gelişmeye girmiştir. Avrupa’nın aklının hala başına gelmediğinin işaretidir. Avrupa Müslümanlara açtığı cephe ile aslında kendi sonunu hazırlıyor. Biz Türkiye olarak hakkın ve mazlumun yanında olmayı sürdüreceğiz. Müslüman toplumun tamamının huzurlu şekilde yaşaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Biz doğrunun yanındaki duruşumuzu bedel ödeme pahasına koruyacağız

"Azerbaycan'a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz"

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmaya da değinen ve Avrupa’nın bu konuda da çifte standart uyguladığını savunan Erdoğan, "Türkiye dürüst olarak bu kardeşlerinin yanında yer almaya devam edecektir. Ermenilerin Azerbaycan topraklarına saldırısı ile başlayan çatışmalar, Azerilerin işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesine dönüşmüştür. Azerbaycanlı kardeşlerimiz katledilirken kulakları sağır şekilde bekleyenler vardı. Aynı kesimlerin çatışmalar dursun açıklaması riyakarlığın dik alasıdır. Azerbaycan’ın işgal altındaki toprakları özgürleştirme mücadelesine her türlüğü desteği vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

20201024_2_44997956_59153297.jpg
Erdoğan hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti / Fotoğrafg: İHA

 

"Ülkemizi afetlere dayanıksız yapıların tamamından kurtaracağız"

Kayseri İl Başkanlığı’nın 7. Olağan Kongresi’nin ardından Kayseri Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada da bir konuşma yaptı.

"Kentsel dönüşüm için harcadığımız para 14.5 milyar lirayı geçti. İnşallah ülkemizi afetlere dayanıksız yapıların tamamından kurtaracağız. Kayseri’de yürütülen projeyi bu çerçevede örnek ve anlamlı görüyorum" diyen Erdoğan, günün anısına Mehmet Altun’a plaket takdim etti. Cumhurbaşkanı, plaket takdiminin ardından hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti.

 

Independent Türkçe, AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU