Fenerbahçe Genel Sekreteri Kızılhan: Bankalar Birliği ile yakın zamanda olumlu bir sonuca varılacağı beklentisindeyiz

Sarı-lacivertli kulübün genel sekreteri Burak Kızılhan, "Limitimiz, harcama limitleri ve lisans kurulunun regülasyonlarına uygun olarak arttırılmıştır" dedi

Burak Kızılhan / Fotoğraf: fenerbahçe.org

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe Kulübü'nün Yüksek Divan Kurulu Olağan toplantısı başladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında çevrim içi gerçekleştirilen toplantıya, sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç ve yöneticiler Ülker Stadı'ndan katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, sarı-lacivertlilere tüm branşlarda başarılı bir sezon dileğinde bulunarak, "Fenerbahçe, her türlü olumsuzluğa rağmen camiasının ve taraftarının gücü sayesinde hep ayakta kalmıştır. Türk sporundaki görevini yerine getirmiştir. İnşallah bu böyle olmaya devam edecektir. Fenerbahçe, Türk sporunun lokomotifi" değerlendirmesinde bulundu.

"177 milyon liralık limit, futbolun gerçeklerini yansıtmıyordu"

Sarı-lacivertli kulübün faaliyet raporu hakkında bilgi veren genel sekreter Burak Kızılhan, 2020-2021 sezonu hazırlıklarına çok zor şartlarda başladıklarını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

4 Ağustos'ta harcama limitleri duyuruldu. Bizim için yüzde 15 sapmayla açıklanan 177 milyon lira seviyesindeki limit, futbolun gerçeklerini asla yansıtmıyordu. Mevcut kadromuzun harcamalarını bile karşılamayacak limitimizi, finansal adımlarımızla arttırdık. Limitimiz, harcama limitleri ve lisans kurulunun regülasyonlarına uygun olarak arttırılmıştır. Kulübümüz, bankalar ile yapılan anlaşma çerçevesinde 561 milyon lira ana para ödemesini Ekim 2021'e ötelemiş ve oyuncu satışından 23 milyon lira gelir elde etmiştir. 

"8,5 milyon euro transfer karı elde ettik"

Takımda yeni sözleşme imzalanan oyuncularda garanti ücretlerin düşürüldüğü ve performansa dayalı ücretlendirme yönteminin benimsendiğini dile getiren Kızılhan, "Bu finansal hamleler, yeni transferlerimizin tesciline olanak sağlamıştır. Bu süreci 6 Ekim'de KAP açıklamasında şeffaf haliyle belirttik. Açıklamamızda 23,1 milyon euro transfer geliri, 14,6 milyon euro transfer harcaması ve toplam 8,5 milyon euro transfer karı ile kapattığımızı görebilirsiniz" şeklinde görüş belirtti. 

Fenerbahçe Teknik Heyeti dahil dahil tüm futbol takımı ve Fenerium personelinin de içinde olduğu 2020-2021 sezon sonu bütçesinin vergiler dahil 56 milyon euro olarak hesaplandığını aktaran Kızılhan, bankalarla yapılan anlaşmayla ilgili şöyle konuştu:

Türkiye Bankalar Birliği ile borç yapılandırmasına dair görüşmeler sürmektedir. Yakın zamanda olumlu bir sonuca varılacağı beklentisindeyiz.

"Kruse'ye FIFA'da dava açtık"

Alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle 18 Haziran'da sözleşmesini tek taraflı fesheden Alman futbolcu Max Kruse'nin durumu hakkında da bilgi veren Burak Kızılhan, "Kruse'nin FIFA'da açtığı davada savunma verdik ve biz de kendisine dava açtık. Kulübümüzün haklarını sonuna kadar savunacağız" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU