Mustafa Cengiz: Galatasaray'a karşı kutsal bir savaş açıldı

Mustafa Cengiz, Galatasaray'a karşı büyük bir propaganda yapıldığını ileri sürerek, "Galatasaray'a karşı kutsal bir savaş açıldı" dedi

Mustafa Cengiz / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın başkanı Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı ekibin Ezcacıbaşı VitrA ile oynadığı voleybol maçı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kolombiyalı forvet Radamel Falcao'nun Türkiye'de oynanan futbola alışacağını söyleyen Cengiz, şu ifadeleri kullandı:

Falcao açılacak. O da Türkiye'de oynanan futbola, hakem yorumlarına alışacak ve gereğini yapacak. Bizi bu güne kadar utandırmadı. Tutar olarak en büyük indirimi Falcao yaptı. Ben ona müteşekkirim.

Golcü oyuncunun transferi sırasında sarı-kırmızılı taraftarların da fedakarlık yaptığını aktaran Cengiz, şöyle konuştu:

Falcao çok karakterli bir insan. Dünyanın gelmiş geçmiş en değerli 10 santrforundan birini sayarsanız biri Falcao'dur. Bir dünya markası Galatasaray'da oynuyor. Onu getirirken bizler ve taraftarlarımız çok fedakarlık yaptı. Tabii ki taraftarın isteği öne geçti. Taraftarın isteği bizim için kutsaldır. Taraftarın olmadığı bir Galatasaray yok hükmündedir. 

Taraftar olmayınca takımın zorluklar yaşadığını ve 8 maçta 1 beraberlik aldıklarını hatırlatan Cengiz, "Sadece takım, teknik heyet değil taraftar da gerekiyormuş. Bunu gördük yaşadık. Maçlara belli oranda taraftarı alacağız. Türk halkının rahatlama aracı olan futbolu seyircili olarak açacağız. TFF'nin bu konuda büyük çabaları var" şeklinde görüş belirtti.

"Fatih hocamızla her zaman buluşuyoruz"

Aralarında sorun olduğu iddia edilen teknik direktör Fatih Terim ile ilgili de konuşan Cengiz, şunları kaydetti:

Hocayı çağırıyormuşuz gelmiyormuş. Hocamızla her zaman buluşuyoruz. Ne zaman randevulaşsak geliyor. Ben bir şey söyleyeceksem kimseden çekinmem. Benim gizli bir ajandam yok. Bu sağlık durumunda bu mücadeleyi vermeme de şaşırıyorlar. Bu adam niye bu kadar açık diye şaşıranları görüyordum şimdi de buna şaşırıyorlar. Biz bu işe canımızı veriyoruz. Bizden sonra gelecek yönetimlere en iyi Galatasaray'ı bırakmaya çalışıyoruz. 

"Galatasaray'a karşı kutsal bir savaş açıldı"

"Galatasaray'a karşı büyük bir propaganda, topyekun taarruz var" diyen Cengiz, şunları söyledi:

Galatasaray'a karşı kutsal bir savaş açıldı. Tek tek anlatmak istemiyorum, salı günü anlatacağım. Galatasaray'ı psikolojik olarak transfer yarışına soktular. Ne kadar çok harcarsanız ayrı bir kupa alacaksınız diye. 30. kupalarıymış, biz de 37. kupamızı isteyeceğiz, 38. kupamızı bu sene alacağız. Bundan bütün taraftarlarımız emin olsun. Galatasaray değil Türkiye'nin dünyanın en büyük sivil toplum kurumlarından biridir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU