Saadet Partisi'nden ekonomi eleştirisi: Sonuç ortada, peki sebebi ne?

Saadet Partisi Sözcüsü Aydın, Uruguaylı ünlü yazar Galeano'nun sözlerini hatırlattı

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Sözcüsü ve Genel İdare Kurulu Üyesi Birol Aydın, Twitter hesabından yaptığı bir dizi paylaşımda Türkiye'nin ekonomik durumunu ve israfı eleştirdi.

Paylaşımında Uruguaylı ünlü yazar Eduardo Galeano'nun "Oysaki bizim tek bilmek istediğimiz yoksulların neden yoksul oldukları... Sakın onların açlığı bizi doyuruyor ve çıplaklığı bizi giydiriyor olmasın" ifadelerini hatırlatan Aydın, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) başlattığı askıda ekmek kampanyasına da değinerek “'Askıda Ekmek' kampanyası yapan partilerin, her yıl Hazine'den aldıkları milyonlarca liralık yardımlar, gerçekte kimin parası" diye yazdı.

Aydın paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

Evet; milyonlarca liralık makam otobüsü üzerinden çay dağıtan siyasilerin bu zenginliği nereden geliyor, hiç düşündük mü? 'Askıda Ekmek' kampanyası yapan partilerin, her yıl Hazine'den aldıkları milyonlarca liralık yardımlar, gerçekte kimin parası?

18 yılda makam aracı sayısı %506 artarak 125 bini bulan; ama yetmeyip her yıl filoya yenisi ekleyen bir ülkenin vatandaşları neden 'askıda ekmek' kampanyalarına ve yardım kolilerine muhtaç hale geldi diye sormayalım mı? Sonuç ortada; peki, sebebi ne? Düşünelim, sorgulayalım..

 

Independent Türkçe 

 

DAHA FAZLA HABER OKU