Boca Juniors, Mingo transferinde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla Barcelona'yı mahkemeye veriyor

Boca Juniors, şubat ayında Barcelona'nın bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Santiago Ramoz Mingo transferinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Katalan ekibine dava açacağını duyurdu

Santiago Ramos Mingo / Fotoğraf: fcbarcelona.com

Arjantin'in dünyaca ünlü Boca Juniors Kulübü, İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona ile "usulsüz transfer" iddiasıyla mahkemelik oluyor.

Boca Juniors, geçen şubat ayında Barcelona'ya giden genç futbolcuları Santiago Ramos Mingo transferinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle dava açtığını duyurdu.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Boca Juniors'ın yedek takımından Mingo'nun bedelsiz olarak Katalan devine transfer edildiği ve oyuncunun imzasında usulsüzlük yapıldığı iddia edildi.

Kulüp başkanı Jorge Amor Ameal, Barcelona'yı bu transfer nedeniyle barbarlıkla suçlarken, şu ifadeleri kullandı:

Sözleşme yapılacağı zaman Mingo'nun menajeri var mıydı bilmiyoruz ancak Barcelona'yı mahkemeye veriyoruz. Bedelsiz transfer olurken birilerinin yanlış yapıp yapmadığını görmek istiyoruz. Çıkan haberlere göre potansiyeli olan bir oyuncu buradan gitti. Barcelona da potansiyeli olmayan bir oyuncu almaz değil mi? Buna dava açıyoruz çünkü haklarımız olduğunu düşünüyoruz.

Santiagp Ramos Mingo, geçen şubat ayında Barcelona ile 2 yıllık sözleşme imzalamıştı.

 

Independent Türkçe, Sporx

DAHA FAZLA HABER OKU