Arsene Wenger'den Jose Mourinho'ya: Onunlayken anaokulunda gibi hissediyorum

Arsene Wenger, kitabında yer vermediği Jose Mourinho'nun kendisini hiç yenemediğine ilişkin sözlerine, "Jose yanlış konuşuyor. Onu iki kez yendik. Onunlayken anaokulunda gibi hissediyorum" diyerek yanıt verdi

İki teknik adamın karşılaşmalarında Wenger 2, Mourinho ise 9 kez sahadan galibiyetle ayrılmıştı / Fotoğraf: Reuters

Premier Lig ekiplerinden Arsenal'in efsane teknik direktörü Arsene Wenger, kibarında yer vermediği Jose Mourinho'nun eleştirilerine yanıt verdi.

Fransız kanalında katıldığı canlı yayında Mourinho'yu provokatif olmakla suçlayan Wenger, "Onun tarzı bu, provokasyon. Hiç rahatsız olmuyorum. Onunlayken anaokulunda gibi hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Portekizli teknik adamın, kazandıkları müsabakalarla ilgili yanlış konuştuğunu dile getiren Wenger, şöyle konuştu:

Jose yanlış konuşuyor. Onu 2 kez yendik, ayrıca berabere kaldığımız maçlar da var.

Arsenal'de görev aldığı dönemde Real Madrid'den iki kez teklif aldığını ve bu teklifleri reddettiğini açıklayan Fransız futbol adamı, şunları kaydetti:

Real Madrid'den teklif aldığım doğruydu. Arsenal'de yeni bir yapılanmaya girmiştik. Onları iki kez reddetti. Birleşik Krallık futbolunun yükselişi için takımda kalmam gerekiyordu. Yeni stadyum yapılmıştı ve bunu ödemek zorundaydım.

Ne olmuştu?

Tottenham Teknik Direktörü Jose Mourinho, Arsenal'in eski teknik direktörü Arsene Wenger'in kitabında yer almamasının nedeni sorulunca şu yanıtı vermişti:

12-14 maç oynayıp hiç kazanamadığın birinde kitabında yer verir misin? Kitap, insanı mutlu eder ve gururlandırır. Wenger de o yüzden benden bahsetmemiştir.

İki teknik adam görev aldığı dönemde Wenger iki kez, Mourinho ise 9 kez sahadan galibiyetle ayrılmıştı.

Geçen yıl FIFA'da gelişim direktörlüğü görevine getirilen Wenger, 1996-2018 yılları arasında görev yaptığı Arsenal ile 3'ü Premier Lig olmak üzere toplam 17 kez kupa sevinci yaşamıştı.

 

Independent Türkçe, Sporx

DAHA FAZLA HABER OKU