On Numara’daki "fısıldama" iddiasına açıklama: Sunucu "ses ve müzik" uyarısıyla bilgi verdi

"Sunucu tarafından reji ekibine yapılan bu bilgilendirmenin çekilişle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır"

Fotoğraf: Twitter

Demirören Holding bünyesinde bulunan Sisal Şans, On Numara’da çıkacak sonuçların sunucu tarafından “fısıldandığı” iddiasına dair açıklama yaptı. 

Sisal Şans’tan yapılan açıklamada "Söz konusu videoda sunucumuz, kulaklığına gelen yoğun sesten ötürü reji ekibine ‘ses ve müzik’ uyarısıyla bilgi vermektedir" ifadesi yer aldı.

"Demirören tecrübesiyle..."

Açıklama şöyle devam etti: Bu durum her canlı yayında yaşanabilecek teknik sorunlardan biridir. Sunucu tarafından reji ekibine yapılan bu bilgilendirmenin çekilişle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Sisal Şans, Türkiye çapındaki erişim ağı, şans oyunları alanındaki deneyimi ve teknik altyapısıyla oyunseverlere heyecanlı, eğlenceli ve şeffaflıktan ödün vermeyen teknolojik bir şans oyunları dünyası sunmaya devam edecektir. Kurumumuz, İtalya’da 1946’dan beri şans oyunları alanında başarıyla faaliyet gösteren, Sisal’in uzmanlığı ve Türkiye’de ilk ve tek sabit ihtimalli spor tahmin oyunu İddaa ile yazılı, görsel, işitsel ve dijital medya sektörlerinde de yatırımı bulunan Demirören Holding’in bu alanlardaki tecrübesiyle çalışmalarını sürdürecektir. Bugüne dek hakkımızda çıkan olumsuz haberlere kurum olarak cevap vermeyip sessiz kalma hakkımızı kullanmamıza rağmen, bu tip asılsız suçlamalar karşısında hukuki haklarımızı kullanmaktan çekinmeyeceğimizi de bildirmek isteriz. Bilginize sunarız.”

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, şans oyunu On Numara'nın 28 Eylül'deki çekilişinde, arkadan gelen bir sesin “8” ve “32” numaralarını fısıldadığını söylemişti. Milli Piyango'nun sitesinde yer alan videoda bu numaraların fısıldandığı ve çekilişte geldikleri görülüyordu.

Kazananın 916  bin 979 lira aldığı çekilişe ilişkin Yavuzyılmaz, "Bu şaibenin peşini bırakmayacağız" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU