Onlarca yıl sonra ABD'de bir ilk: Hamilenin karnından çocuğunu çalan kadın idam edilecek

Lisa Montgomery, 8 aylık hamile kadını iple boğmuştu

Montgomery, Aralık 2004'te Missouri'nin kuzeybatısındaki Skidmore kasabasında 23 yaşındaki Bobbie Jo Stinnett'i öldürmekten suçlu bulunmuştu (Wyandotte County Şerifliği)

Bir hamilenin vücudunu yararak içindeki bebeği kaçırmaktan suçlu bulunan kadın, 60 yıldan uzun bir süre sonra Amerikan hükümeti tarafından idam edilen ilk kadın mahkum olacak.

ABD Adalet Bakanlığı, hamile kadını ölümcül şekilde boğmaktan suçlu bulunan Lisa Montgomery'nin Indiana'daki Terre Haute'de yer alan Federal Islahevi'nde 8 Aralık'ta zehirli iğneyle infaz edilmesinin planlandığını açıkladı.

Montgomery, Adalet Bakanlığı'nın yaklaşık 20 yıllık bir aradan sonra temmuzda infazlara yeniden başlamasından beri idam edilen 9. federal mahkum olacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Montgomery, Aralık 2004'te Missouri'nin kuzeybatısındaki Skidmore kasabasında 23 yaşındaki Bobbie Jo Stinnett'i öldürmekten suçlu bulunmuştu.

Savcılar, Montgomery'nin Kansas'taki evinden Stinnett'in Skidmore'daki evine bir sıçan teriyeri yavrusunu sahiplenme kisvesi altında gittiğini söylemişti.

Yetkililer, Montgomery'nin eve vardığında 8 aylık hamile kadını boğmak için bir ip kullandığını ancak bilinci kapanmayan Stinnett'in, Montgomery bir mutfak bıçağıyla kız çocuğunu karnından keserek alırken, kendini savunmaya çalıştığını belirtmişti.

Savcılar, Montgomery'nin bebeği Stinnett'in vücudundan çıkardığını, çocuğu yanında götürdüğünü ve kızı kendi çocuğu gibi göstermeye çalıştığını ifade etmişti.

Avukatları, Montgomery'nin Stinnett'i öldürdüğü sırada sanrılar gördüğünü savunmuş ancak jüri bu savunmayı reddetmişti.

Avukatları ayrıca, Montgomery'nin, bir kadının yanlışlıkla hamile olduğuna inanmasına ve hamileliğin dış belirtilerini göstermesine neden olan yalancı gebelikten mustarip olduğunu iddia etmişti.

Bebek saldırıdan kurtulmuştu ve şimdi 16 yaşında.

Associated Press'ten de yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU