Dışişleri: Zalim Esad’ı, darbeci Hafter’i, işgalci Ermenistan’ı destekleyen; Ege’yi göçmenlerin mezarı haline getiren Yunanistan’dır

Dışişleri Sözcüsü Aksoy, Yunanistan’ın sürdürdüğü politikaları terk etmesi gerektiğini; Türkiye’yi, bölgenin ve dünyanın gerçeklerini iyi okuması gerektiğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın Ermenistan ziyaretinde Türkiye hakkındaki ifade ve iddialarına yanıt verdi.

Bakanlık Sözcüsü Hami Aksoy tarafından bir soru üzerine yapılan açıklamada, “Yunanistan’ın Türkiye’yle ilişkilerinde iyi komşuluk, diyalog ve işbirliği yerine gerginlik ve tırmandırma politikasını tercih ettiğinin yeni bir kanıtıdır” denildi.

“Bu iddialar tarihi gerçeklerin üstünü kapatamayacaktır” diyen Aksoy, “Yunanistan’ın Anadolu’da yaptığı mezalimi ve bunun için tazminat ödemeye mahkûm olduğunu unutmaması, tarihi doğru okuması, ‘megali idea’dan ve Türk düşmanlığından vazgeçmesi gerekir” dedi.

Aksoy şöyle devam etti:

Bölgemizdeki tüm sorunların çözümünün ortak paydası Türkiye, sorunların yaratanı veya yaratanların destekçisi Yunanistan’dır. Suriye’de zalim Esad rejimini, Libya’da darbeci Hafter’i, Yukarı Karabağ’da işgalci Ermenistan’ı destekleyen, Türkiye’ye karşı faaliyet gösteren PKK, PYD, FETÖ dâhil tüm terör örgütlerine kapılarını açan, Ege’yi göçmenlerin mezarı haline getiren, Ege ve Akdeniz’de yayılmacı politikalar izleyen Yunanistan’dır.

“Yunanistan bu politikaları terk etmeli”

Aksoy, Yunanistan’ın sürdürdüğü politikaları terk etmesi gerektiğini; Türkiye’yi, bölgenin ve dünyanın gerçeklerini iyi okuması gerektiğini ifade ederek şunları kaydetti:

Yunanistan Dışişleri Bakanının, Yukarı Karabağ ve çevreleyen yedi bölgede kimin işgalci, kimin mağdur olduğunu da ayırt etmesi ve uluslararası toplumu, Ermenistan’ın, işgal ettiği Azerbaycan topraklarından derhal, tamamen ve koşulsuz çekilmesine hükmeden BM Güvenlik Konseyi Kararlarına rağmen 28 yıldır süren yasadışı işgalini kınamaya da davet etmesi gerekir.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Ermenistan’ı ziyaret etmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU