Emiliano Sala'nın uçak kazasının sorumlusu açıklandı

Arjantinli futbolcu Emiliano Sala'nın uçak kazasındaki ölümünün ardından gerçekleştirilen soruşturmada kazaya sebep olan kişinin, uçağı uçurması gereken asıl pilot David Henderson olduğu bildirdi

Emiliano Sala, hayranları tarafından çiçeklerle anıldı / Fotoğraf: Reuters

Arjantinli golcü Emiliano Sala'nın uzak kazasındaki ölümün ardından yapılan araştırmalar sonucu sorumlular ortaya çıkmaya başladı.

Birleşik Krallık Sivil Havacılık Kurumu'ndan (CAA) yapılan açıklamada, uçağı asıl uçurması gereken kişinin David Henderson adlı pilot olduğu ve bu nedenle suçlu ilan edildiği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yapılan soruşturma neticesinde olay günü kendisinin yerine David Ibbotson isimli pilotu uçağın başına geçiren Henderson'un bu hareketi "ihmalkar bie tarvıtla davranarak sivil havacılığa ait vir uçağın ticari amaçla kullanılması" olarak nitelendirildi.

Ayrıca, Henderson'un yerine geçen Ibbotson'un gece uçak uçurma yetkisinin olmadığı ortaya çıkmıştı.

CAA İletişim Direktörü Richard Stephenson, soruşturmayla ilgili şunları kaydetti:

CAA, Ocak 2019'da meydana gelen ölümcül uçak kazasıyla ilgili suçlardan dolayı David Henderson hakkında dava açmıştır.

Kazanın sorumlusu olarak gösterilen Henderson, 26 Ekim'de Cardiff Kraliyet Mahkemesi'ne çıkacak.

 

 

Ne olmuştu?

28 yaşındaki Arjantinli santrfor, Premier Lig ekibi Cardiff City tarafından 19 Ocak 2019'da kulüp rekoru olan 15 milyon sterlin karşılığında Nantes'tan transfer edildi.

Pilot David Ibbotson ve Sala'nın bulunduğu uçak, 21 Ocak akşamı Fransa'nın Nantes şehrinden Galler'in başkenti Cardiff'e doğru seyir halindeyken Manş Denizi'nde Guernsey Adası'nın da aralarında olduğu özerk Channel Adaları üzerinde radardan kayboldu.

3 Şubat'ta uçağın enkazının yeri belirlenmiş, 6 Şubat'ta ise çıkarılan cansız bedenin Sala'ya ait olduğu tespit edilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU