Erdoğan’dan TTB’ye tepki: Çoklu baro benzeri düzenleme yapılacak

Erdoğan, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Fincancı için "Terörle iç içe olan birisi" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve bazı meslek kuruluşlarındaki sorunların tahammül edilemez noktaya geldiğini söyledi. Çoklu baroda olduğu gibi bir çalışmayı da TTB için yürüteceklerini açıklayan Erdoğan, bu şekilde 28 meslek kuruluşunun yapılandırılacağını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dolayısıyla uzun bir süredir yapılmayan grup toplantısında konuştu. TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya tepki gösteren Erdoğan, meslek kuruluşlarının yeniden yapılandırılacağını açıkladı:

Çözülmesi gereken bir mesele de meslek kuruluşlarının sürdürülemez yapısıdır. TTB başta olmak üzere, terör örgütünden birisini getirip başına koyuyorlar. Ne zamandan beri terörle iç içe olanlar TTB gibi önemli bir kuruluşun başına geçebiliyor. Bunun adı demokratik bir yaklaşım değildir. Bunun adı terör örgütlerinin STK'lara el koymasıdır. Biz bunlara hastalarımızı nasıl teslim edeceğiz. Nasıl bunlardan şifa arayacağız. Teröristten bu beklenir mi? Görevlerine mahkeme kararıyla son verilebileceği hükmü vardır. TTB açıkça anayasaya aykırı faaliyet içerisindedir. Çoklu baro sistemi gibi bir çalışmayı bu yönde de yapmak durumundayız. Bu kuruluşlar amaçlarından sapmıştır. 

Milletin değerlerine savaş açmak görev alanının dışında bildiriler yayınlamak meslek kuruluşlarının görevi olamaz. Bunlarla ilgili çalışmalar yapılmalı. Cumhur İttifakı bu adımları süratle atmalı. Tek tek her meslek kuruluşuyla ilgili düzenleme için Meclisimiz harekete geçmelidir. Mümkünse diğer partilerin de desteğini alarak. Değil ise Cumhur İttifakı ile. Meclis ilk işlerinden biri bu konu olmalıdır. Türk ve Türkiye ismini hak etmeyen meslek kuruluşlarından bu imtiyazları derhal almalıyız. TTB'nin başınad Türk ifadesi bunlara yakışmıyor. Onlar zaten nefret ediyorlar, biz ellerinden bunu bir an önce almalıyız. 

“Yeni müjdeler geliyor”

Erdoğan, Karadeniz’deki bulunan doğalgaz rezervi hakkında açıklama yaparken “yeni müjdeler” olabileceğini söyledi:

Son gemi olan Kanuni bakım çalışmalarının ardından Karadeniz'deki görevi için yola çıktı. İnşallah müjdeli haberler bekliyoruz. Fatih sondaj gemimizin keşfettiği doğalgaz haberi, milletimizi sevince boğmuştu. Yeni müjdeler geliyor. Cumartesi günü Fatih Sondaj Gemimize giderek hem çalışmaları görecek, hem yeni rezerv miktarını açıklayacağız.

Kadrolaşma uyarısı

Partinin kongreleri hakkında da konuşan Erdoğan “kadrolaşma” uyarısında bulundu:

Olumlu yönde katkı vermenizi, özellikle de dar kadrocu yaklaşımdan uzak durmanızı rica ediyorum. Kucaklayıcı anlayışla teşkilatlarımızı oluşturmamız lazım.

AYM Üyesi Yıldırım’a: Özür yeterli mi onu başkan ve üyeler değerlendirecek

Erdoğan, grup toplantısının çıkışında Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım’ın “Işıklar yanıyor” paylaşımıyla ilgili de açıklama yaptı.

Erdoğan şunları söyledi:

Talihsiz bir paylaşımdı. Keşke yapmasaydı, ona düşmezdi. Bireysel bir paylaşım olarak düşünülemez. Kendisi çok istiyorsa gidip siyasete girsin. AYM Başkanı ve üyeleri aynı fikirde değilse gereği yapılmalı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU