Erol Bulut: Fenerbahçe'nin favori ilan edilmesi çok yanlış, iki hafta önce favori Galatasaray'dı, ne oldu?

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, Ozan Tufan, Ömer Faruk Beyaz, Pelkas ve takımın durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bulut, bu sezonun Ozan Tufan'ın yılı olacağını söyledi

Erol Bulut / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin teknik direktörü Erol Bulut, sohbet toplantısında takımın son durumunu, oyuncuları ve sezonla ilgili görüşlerini paylaştı.

Sözcü'de yer alan habere göre Erol Bulut, Fenerbahçe'nin bu sezon şampiyonluğun favorisi olarak gösterilmesini şöyle eleştirdi:

Fenerbahçe'nin şampiyonluğun favorisi ilan edilmesi çok yanlış. 2 hafta önce Galatasaray'ı şampiyon ilan ediyorlardı, ne oldu? Daha çok maç var. Futbol sahada oynanır, şampiyonluk da sahada kazanılır.

Sarı-lacivertli takımda ideal 11 diye bir kavramın olmayacağını, maçlara göre oyuncuların değişiklik gösterebileceğini belirten genç teknik adam, şu ifadeleri kullandı:

Aramıza yeni oyuncular katıldı. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Birlikte oynama pratiğini bulmalıyız. Eksiklerimiz var.

"Ozan Tufan'ın satmayı düşünmedik"

Bir dönem medyada yer alan "Ozan Tufan'ın takımdan ayrılacağı" yönündeki haberlerle ilgili de konuşan Bulut, şunları kaydetti:

Ozan Tufan'ı kesinlikle satmayı düşünmedik. Bizim için çok ama çok değerli bir oyuncu. Yetenekleri çok fazla. Onu ön tarafta oyun bozarken de dripling yaparken de görüyorum. 10 numarada da görev verdim. İş bitiren bir 10 numara bizim için çok değerli. Bu sezon, Ozan Tufan'ın yılı olacak.

"Ömer Faruk'la konuştum, yaş önemli değil"

Fenerbahçe'de geleceğin yıldızları arasında gösterilen ve geçen sezon Emre Belözoğlu'nun kaptanlık bandını taktığı Ömer Faruk Beyaz'la geleceği hakkında uzun bir konuşma yaptığını aktaran Bulut, "Birinin 17 yaşında olması, diğerinin daha tecrübeli olması önemli değil. Yeter ki futbola konsantre olsun, çalışsın, yaş önemli değil formayı alsın" şeklinde görüş belirtti.

Sarı-lacivertli kulübe transfer edilen Alanyaspor'dan oyuncusu Papiss Cisse'yi Almanya'dan beri tanıdığını dile getiren Erol Bulut, tecrübeli futbolcuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

Bazen basit pozisyonları değerlendiremez ama hiç ummadığın zor pozisyonlarda da inanılmaz goller atar. Takıma büyük katkı sağlayacaktır.

"Malatyaspor'dan beri Pelkas'ı istiyordum"

Yunanistan'ın PAOK takımından transfer edilen Dimitrios Pelkas'ı Malatyaspor'u çalıştırdığı dönem keşfettiğini ve o dönem de kadroya katmak istediğini vurgulayan Fenerbahçe'nin teknik patronu, "Özellikle seçtik. Çok yönlü, hücumda hemen her mevkinin alternatifi olacak bir çözüm oyuncusu" yorumunu yaptı.

Roma'dan kadroya kattıkları Perotti'nin kronik bir sakatlığı olmadığını, yalnızca kas sakatlığı olduğunu söyleyen Erol Bulut, maçların seyircisiz oynanmasıyla avantaj kaybettiklerini de sözlerine ekledi.

Teknik direktörlük kariyerine Başakşehir'de başlayan ve sonrasında Malatyaspor ve Alanyaspor'u çalıştıran Erol Bulut, 2019-20 sezonunun tamamlanmasının ardından Fenerbahçe ile anlaştı.

Sarı-lacivertli kulübün başında 4 resmi maça çıkan genç teknik adam, 2 galibiyet ve 2 beraberlikle sahadan ayrıldı. 

Söz konusu maçlarda rakiplerine 4 gol atan Bulut'un öğrencileri, kalelerinde 2 gol gördü.

Erol Bulut'un Fenerbahçe ile sözleşmesi, 30 Haziran 2022'de sona eriyor.

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU