Birleşik Krallık Başbakanı Johnson: Rakamlar bizi uyarıyor, şimdi harekete geçmeliyiz

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, parlamentoda yaptığı konuşma sonrası düzenlediği basın toplantısında, "Koronavirüsle mücadelede yeni ve önemli bir aşamaya giriyoruz" dedi

Boris Johnson / Fotoğraf: Reuters

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok Avrupa ülkesi gibi kısıtlamaları yeniden sıkılaştıran Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, yeni önlemlerin kademeli olarak uygulanacağını duyurdu. 

Johnson, Ekonomi Bakanı Rishi Sunak ve Birleşik Krallık'ın Baş Tıbbi görevlisi Profesör Chris Whitty ile yeni kısıtlamalar hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenledi. 

"Hiçbir yer süresiz kapatılmayacak"

Koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarında meydana gelen artış nedeniyle ülkede uygulanacak üç aşamalı kısıtlamaları açıklayan Johnson, basın toplantısında bu aşamaların orta, yüksek ve çok yüksek olmak üzere üç alarm seviyesinden oluştuğunu hatırlattı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kuralların standartlaştırılması ve bazı bölgelerde sertleştirilmesi gerektiğini belirten Başbakan Johnson, çok yüksek seviyedeki bölgelerin durumlarının her 4 haftada bir gözden geçirileceğine ve hiçbir yerin süresiz olarak kapatılmayacağına dair söz verdi.

"Rakamlar bizi uyarıyor, şimdi harekete geçmeliyiz"

Johnson, koronavirüsün yaşlılar ve savunmasızlar arasında yeniden yayılmaya başladığına ve ölümlerin arttığını belirterek, "Bu rakamlar, bir yolcu jetindeki ön panel uyarıları gibi bize yanıp sönüyor, bu yüzden şimdi harekete geçmeliyiz" ifadelerini kullandı. 

Başbakan Johnson, "Koronavirüsle mücadelede yeni ve önemli bir aşamaya giriyoruz" dedi.

Koronavirüsle mücadelede yeni kademeli kısıtlamalar konusunda yerel liderler ile çalışılacağını ifade eden Johnson, "İngiliz halkının bu virüsü yenme kararlılığına sahip olduğuna şimdiye kadar ikna oldum ve birlikte bunu yapacağız" ifadelerini kullandı.

"İnsanların hayal kırıklığına uğradığını biliyorum"

Hükümetin kademeli yeni yerel kısıtlamalarla ilgili planlarını açıklayan Ekonomi Bakanı Sunak ise, "İnsanların hayal kırıklığına uğradığını biliyorum" ifadelerini kullandı. 

Sunak, hükümetin işleri ve işletmeleri korumak için "kapsamlı bir plan" hazırladığını aktardı. 

Mevcut maaş desteği programının ekim ayı boyunca devam edeceğini belirten Sunak, işletmeleri yasal olarak kapanmaya zorlandığı için bir hafta veya daha uzun süre çalışamayan kişilere kasım ayından itibaren maaşlarının üçte ikisinin ödeneceğini açıkladı. 

Kısıtlamalardan etkilenen firmalara ve çalışanlara 1,3 milyar sterlin büyüklüğünde yardımlar sağlanacağını aktaran Bakan Sunak, kademe 3 olarak belirtilen çok yüksek kısıtlamaların uygulanacağı bölgelerdeki işletmelerin yarım milyar sterline varan yardımlar alacağını duyurdu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU