Vikings: Lagertha neden sözünü çiğneyip Aslaug'u öldürdü?

Vikingler'in 4. sezonunda Aslaug, Lagertha kendisine güvenli geçiş sözü verdikten sonra öldü, peki Lagertha neden sözünde durmayıp onu öldürmeyi seçti?

Lagertha sözünden dönmesi nedeniyle hayranları şaşırtmıştı (History)

*UYARI- Spoiler içerir*

Vikings dizisinde Aslaug, Ragnar'ın adamlarıyla Kral Horik için bir toprak anlaşmazlığını çözmek için Götaland'a gittiğinde tanıştığı bir Götaland prensesiydi. Ejderha öldüren ünlü Sigurd'un kızıydı. O noktada Ragnar'la Lagertha'nın (Katherine Winnick) ilişkisi, Lagertha'nın düşük yapmasından sonra sallantıdaydı ve karakter Aslaug'a hemen vuruldu.

Aslaug, Ragnar'ın ikinci eşi, oğulları Ubbe, Hvitserk, "Yılangöz" Sigurd ve "Kemiksiz" Ivar'ın annesi oldu. Anlaşılacağı üzere Lagertha ve Aslaug arasında epeyce rekabet vardı ve bu 4. sezonda zirveyi buldu, özellikle de Aslaug'un Kattegat Kraliçesi sıfatından feragat edip Lagertha'ya ona güvenli geçiş sağladığı takdirde oğullarının intikam aramayacağı sözünü verdiği "In the Uncertain Hour Before the Morning" isimli bölümde . Lagertha teklifi kabul etti ama Aslaug uzaklaştığı sırada sırtına bir ok atıp onu oracıkta öldürdü.

 

 

Screen Rant'in haberine göre onca yıldan sonra Lagertha'nın sözünü bozup Aslaug'u öldürmeyi seçmesi izleyenler için merak konusu olmuştu ama bunun için epey geçerli nedenleri var. Öncelikle Lagertha'nın Aslaug'un Kattegat'ı elinde tutmasına izin vermesi olanaksızdı, ne kadar zaman geçerse geçsin ve Ragnar'ı sevmeyi hep sürdürdüğü için  affetse de Aslaug'u yaptıkları için hiç affetmedi. Lagertha Kattegat'ı geri almak istiyordu ve bunu başardı ama Aslaug'u da ailesini basbayağı dağıtmasının karşılığında öldürmek zorundaydı. Dahası, Aslaug'u öldürerek Lagertha Kahin'in bir kadının Kattegat'a hükmedeceği kehanetini yerine getirmiş oldu, daha sonra kendi ölümüyle de bir başka kehaneti yerine getirecekti.

Lagertha, Vikings'in 6. sezonunda, hezeyan içindeki Hvitserk’in, kardeşi Ivar olduğuna inandığı bir yılanın sanrısını görüp, aslında savaşta halihazırda yaralanmış Lagertha olduğunu farketmeden onu bıçaklamasıyla öldü. Lagertha'nın cenazesi bir sonraki bölümde gerçekleşti. Ölümüyse Kahin'in kehanetlerinden bir başkasını daha doğruladı, ölümünün Ragnar'ın oğullarından birinin elinden geleceği kehaneti. Vikingler kaderlerinin önceden çizildiğine inanıyordu, Kahin ve kehanetlerini diziye dahil etmek de bunu göstermek için iyi bir yol. Yine de Lagertha'nın Aslaug'a güvenli geçiş sözü verdikten sonra onu öldürmesi sürpriz olmuş, neticede ne Aslaug ne de Lagertha Kahin'in sözlerinden kaçabilmişti.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU