James Murdoch babasının medya imparatorluğundan istifa etti: Dezenformasyonu meşrulaştırıyor

"İyi haber kuruluşları (...) şüpheyi dağıtmak için gerçeği sunmalı"

Murdoch, Joe Biden'a 1 milyon 230 bin dolar bağışladı (Reuters)

James Murdoch, kararların nasıl alınacağı üzerindeki anlaşmazlıklar nedeniyle, iyi haber kuruluşlarının "gerçeği örtbas etmek için şüphe yaymaması" gerektiğini belirterek News Corp'un yönetim kurulundan istifa etti.

New York Times'la bir röportajında Murdoch, bu yıl babası Rupert Murdoch'un şirketini terk ederken verdiği demeci açıkladı ve şirketin sahip olduğu Fox News'le diğer yayın organlarının toksikliğinden duyduğu rahatsızlığı ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Murdoch temmuzda, "şirketin yayın organlarında yayımlanan belirli editöryal içerik ve diğer stratejik kararlar üzerindeki anlaşmazlıklardan ötürü ayrıldığını" söylemişti.

Murdoch,"Naçizane, fikirlerin mücadelesine saygı duyulabilmesi sonucuna vardım. Hepimiz bunu yapıyoruz ve bu önemli. Ama bu, gündemi gizleyen bir şekilde olmamalı" dedi.

Fikirlerin mücadelesi, dezenformasyonu meşrulaştırılmak için kullanılmamalı. Ve ben, bundan sıklıkla faydalanıldığını düşünüyorum. Ve iyi haber kuruluşlarında misyonun gerçekten, kuşkuları dağıtmak için gerçekleri sunmak olduğunu düşünüyorum. Takdir edersiniz ki, gerçeği ört pas etmek için şüphe yaymasını değil.

Murdoch, yönetim kurulundaki konumundan giderek daha çok rahatsız hissettiğini ve "kendimi uzaklaştırmanın ve bir tür temiz sayfa açmanın o kadar da zor bir karar olmadığını" açıkladı.

Hem Murdoch hem de ağabeyi Lachlan, Roger Ailes'i Fox News'in yönetimindeyken aşağılıyordu ancak Alies'in 2016'daki ayrılışından sonra Murdoch, ağın odağını ve yönünü yeniden şekillendiremedi.

Murdoch, "Eğer yönetici değilseniz, yapabileceğiniz çok şey olduğunu düşünmüyorum. Yönetim kurulundaysanız, belli ki pek çok günlük karardan epey uzaktasınız" dedi.

Ve eğer bu kararlardan rahatsızsanız, ilişkili olup olmak istemediğinizi ve değiştirebilip değiştiremeyeceğinizi değerlendirmek zorundasınız. Dışarıda çok daha etkili olabileceğime karar verdim.

Hem Murdoch hem de eşi Kathryn geçmişte, News Crop'un Trump yönetimi ve iklim değişikliğini kapsayan başlıklarıyla ilgili hayal kırıklıklarını ifade etmişlerdi. 

Quadrivium isimli vakıfları; seçmen katılımını, demokrasi reformunu ve iklim değişikliği projelerini destekliyor.

The Times, Murdoch'ın 2020 seçim döneminde Pete Buttigieg'e bağış yaptığını ve gelecek ay oy vereceği Joe Biden'a 1 milyon 230 bin dolar (yaklaşık 9 milyon 700 bin TL) verdiğini bildirdi.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU