TikTok, Pakistan'da "ahlaka aykırı ve uygunsuz içerik" gerekçesiyle yasaklandı

Tiktok tartışılmaya devam ediyor (Reuters)

Pakistan'ın telekomünikasyon kurumuna göre, TikTok "ahlaksız ve uygunsuz" içeriği filtrelememesi nedeniyle ülkede yasaklandı.

Hindistan ve Avustralya hükümetleriyle ABD'nin sert tavır aldığı viral video uygulamasına karşı harekete geçen son yönetim Pakistan oldu. Endişeler, uygulamanın Çinli sahipleriyle ilgili gizlilik ve güvenlik kaygılarından paylaşılan içeriğin doğasına kadar değişiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkililer, Pakistan'daki yasağın uygulamada paylaşılan içeriğin doğasından dolayı uygulandığını söyledi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Toplumun farklı kesimlerinden, video paylaşım uygulaması TikTok'taki ahlaksız ve uygunsuz içeriğe karşı gelen çok sayıda şikayetten ötürü, Pakistan Telekomünikasyon Kurumu (PTA) uygulamanın engellenmesi için talimat yayımladı.

PTA, "şikayetleri ve TikTok'ta sürekli olarak yollanan içeriğin türünü" göz önüne alarak şirkete son bir bildirimde bulunduğunu belirtti. Hükümet, şirkete "son uyarıyı" temmuzda vermişti.

Kurum, TikTok ve sahibi Bytedance'in "yasadışı çevrimiçi içeriği proaktif olarak denetleyecek etkili bir mekanizma göstermekte başarısız olduğunu" ve bu yüzden uygulamanın yasaklandığını açıkladı.

Pakistan'daki regülatörler açısından tam olarak hangi TikTok içeriklerinin sorunlara yol açtığı belli değil.

Kurum, aynı açıklamada TikTok'a "anlaşmaya açık olduğunu" söylediğini ve kararın hâlâ gözden geçirilebileceğini belirtti.

Reuters'ın haberine göre karar, Pakistan Başbakanı İmran Han'ın konuyla ilgilenmesinin ardından alındı. Haber ajansı, Başbakan'ın telekomünikasyon kurumuna edebe aykırı içeriğin caydırılması talimatı verdiğini kaydetti.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU