Ukrayna'yı 7-1 yenen Fransa'da Olivier Giroud, Platini'yi geride bırakarak en golcü ikinci oyuncu oldu

Fransa'nın Ukrayna'yı 7-1 yendiği maçta 100. kez milli takım forması giyen Olivier Giroud, toplamda 42 gole ulaşarak Michel Platini'yi geride bıraktı ve en golcü ikinci futbolcu oldu

Olivier Giroud / Fotoğraf: AFP

Fransa Milli Takımı, Ukrayna ile oynadığı hazırlık maçında rakibini 7-1 mağlup ederken, kariyerinde 100. kez milli formayı giyen Olivier Giroud, Michel Platini'nin 41 gollük rekorunu geçerek ülke tarihindeki en golcü ikinci oyuncu oldu.

Fransa, Stade de France'ta Ukrayna'yı konuk etti.

Ev sahibi takıma galibiyeti getiren golleri, 9. dakikada Camavinga, 24. ve 33. dakikalarda Giroud, 39. dakikada Mykolenko (k.k), 65. dakikada Tolisso, 82. dakikada Kylian Mbappe ve 89. dakikada Antoine Griezmann kaydetti. 

Ukrayna'nın tek golü 53. dakikada Tsygankov'dan geldi.

 

 

Olivier Giroud, 100. maçında en golcü ikinci oyuncu oldu

Premier Lig ekibi Chelsea'de forma giyen Giroud, Fransa Milli Takımı tarihinin en golcü ikinci futbolcusu oldu. 

Fransa'nın Ukrayna'yı 7-1 yendiği maçta iki gol atan Giroud, toplamda 42 gole ulaştı ve 41 gollü Michel Platini'yi geride bırakarak milli takımda en çok gol atanlar sıralamasında ikinciliğe yükseldi.

 

 

34 yaşındaki Giroud'nun hedefiyse ilk sıradaki Thierry Henry'yi yakalamak. Henry'nin Fransa ile çıktığı 123 maçta 51 golü bulunuyor.

Ukrayna karşısında 100. kez milli formayı giyen Olivier Giroud, bu sezon Chelsea formasıyla çıktığı 3 maçta 1 kez fileleri havalandırdı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU