ABD'de canlı yayın tartışması için plastik cam bölme krizi çıktı: Taraflar anlaşamadı

Trump ve eşinin Kovid-19’a yakalanmasının ardından ülkede yönetim kanadında alınan önlemler sıkça gündeme gelmeye başladı. Başkan yardımcılarının yapacağı canlı yayın tartışmasında plastik cam bölme krizi çıktı

Görsel: Reuters

ABD'de 3 Kasım'daki seçimler için Başkan Yardımcısı adayı olan Mike Pence ve Kamala Harris'in çarşamba akşamı yapacağı canlı yayın tartışmasında, ikilinin arasının "plastik cam bölme" ile ayrılması tartışması çıktı. 

Harris tarafı böyle bir bölmenin olmasından yana taraf takınırken, Beyaz Saray yetkilileri Pence'in böyle bir önlemi desteklemediğini belirtti. 

Mike Pence'in Özel Kalem Müdürü Marc Short, Washington Post'a yaptığı açıklamada, Pence ve Harris'e her gün test yapılması ve iki aday arasında yaklaşık 3,5 metre boşluk olması gibi şartları halihazırda kabul ettiklerini kaydederek, araya cam bölme konulmasının tıbbi olarak gerekli olmadığını düşündüklerini aktardı.

Short şu ifadeleri kullandı:  

Harris bunu istiyorsa ve kendini daha güvende hissedecekse kendisinin etrafına plastik cam bölme koyabilir. Ama bizim için bu gerekli değil.

Seçim öncesi canlı yayın tartışmaları 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

3 Kasım'daki ABD Başkanlık seçimleri öncesi Trump ve rakibi Biden, ilk canlı yayın tartışmasını 29 Eylül'de Ohio'nun Cleveland eyaletinde yapmıştı. 

Trump ve Biden, 15 Ekim'de Florida'nın Miami kentinde ve 22 Ekim'de Tennessee'nin Nashville kentinde de canlı yayında karşı karşıya gelecek.

İki partinin Başkan Yardımcısı adayları Cumhuriyetçi Pence ve Demokrat Harris ise 7 Ekim'de Utah'ta canlı yayında tartışacak.

Öte yandan Trump, 3 Kasım seçimlerindeki rakibi Joe Biden ile 15 Ekim'deki canlı yayın tartışmasına katılmayı planladığını açıklamıştı.

Twitter’da "15 Ekim Perşembe günü Miami'de yapılacak canlı yayın tartışmasını sabırsızlıkla bekliyorum. Çok güzel olacak" ifadesine yer veren Trump yaptığı başka bir paylaşımda ise grip mevsiminin yaklaştığını anımsattı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU