Kaliforniya yangınlarında yaralanan 4 itfaiyecinin nefes kesen kurtarılma anları

Helikopter yangın hattının gerisinde yaralanan 4 Ulusal Muhafız itfaiyecisini hava yoluyla taşıdı

Kaliforniya'da rekor kıran yangınlar en az 31 kişinin ölümüne neden oldu ve 50 binden fazla kişinin evlerinden tahliye edilmesine yol açtı. Fakat yangından zarar görenler yalnızca onlar değil.

Hafta sonu Kaliforniya Otoban Devriyesi (KOD), kurtarma helikopterlerinden birinin Butte County kırsalında 4 Ulusal Muhafız itfaiyecisini hava yoluyla taşıdığı dramatik görüntüler paylaştı.

Grup, Bear Fear yangınını kontrol altına almaya yönelik büyük çalışmalar kapsamında, alevlerin yayılmasını yavaşlatan açıklıklar ve yangın aralıkları oluşturmak için el aletleri kullanıyordu. Sa

Jose Marcury News'e göre Ağustos'tan beri devam eden bu yangın, en az 15 kişinin ölümüne yol açtı. Bu nedenle eyaletin en ölümcül yangını oldu.

Pazar günü CBS'ye konuşan KOD Uçuş Görevlisi Matt Calcutt, "Bu özel kurtarma operasyonunun karmaşıklığı, dik engebeli arazide gerçekleşmesi ve aynı zamanda yangın hattında olmasıdır" dedi.

Yani bu yardım çağrısı sırasında dikkate almamız gereken birçok etken var

Bacak yaralanmalarının ve ısı bitkinliğinin tedavisi için hastaneye kaldırılan 4 itfaiyeci de daha sonra taburcu edildi. 600'den fazla Ulusal Muhafız mensubu, Cal Fire ismiyle bilinen Kaliforniya Ormancılık ve Yangın Koruma Departmanı'ndan ekiplerle birlikte yangınlarla mücadele için görevlendirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaliforniya'nın olağan yangın sezonunun bitmesine hala iki ay var. Ancak hafta sonu, yangının Kaliforniya'ya verdiği eşi benzeri görülmemiş hasarın giderek derinleştiği anlaşıldı. Bu yıl 4 milyon dönümlük arazinin yandığı ve bu miktarın, önceki rekorun iki katından fazla olduğu bildirildi. Cal Fire Pazar günü, 16 bin 500'den fazla itfaiyecinin eyalette 23 büyük yangınla hala mücadele ettiğini açıkladı.

İklim değişikliği ve yerleşim arazilerinin genişlemesi Kaliforniya'nın doğal yangın sezonunu kötüleştirdi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU