İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Sıla Gençoğlu'nu darp eden Ahmet Kural'ın cezasında indirim istedi

Savcılık, 1 yıl 4 ay 20 günlük hapis cezasına çarptırılan Kural'ın cezasının "tehdit" ve "hakaret" suçlarından oluşan 11 ay 20 günlük kısmına itiraz etti

Fotoğraf: AA

Cezanın "tehdit" ve "hakaret" suçları ile ilgili kısmına itiraz eden savcılık, bilirkişi raporu dikkate alınmadan verilen kararın kaldırılmasını talep etti.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi, şarkıcı Sıla Gençoğlu'na karşı "hakaret, tehdit ve kasten yaralama" suçlarını işlediği iddiasıyla Kural'a 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası vererek kararı ertelemişti. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ramazan Ergül, Asliye Ceza Mahkemesinin kararına itiraz etti.

İtiraz dilekçesinde, yargılama sırasında, müşteki Sıla Gençoğlu'nun "tehdit" ve "hakaret" iddialarına ilişkin, tanık olarak dinlenilen sanık Ahmet Kural'ın komşusu Hatice Zeynep Tunç'un beyanlarına ve sanık avukatı tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerine hazırlatılarak mahkemeye sunulan bilirkişi raporunun içeriğine yer verildi. 

"Komşuların ses duyamayacağına yönelik mütalaa dikkate alınmadı"

Tanık beyanıyla ilgili söz konusu bilirkişi raporunda, "ölçülen mekanda algılanabilir bir ses duyulmayacağı, evin fiziki yapısı nedeniyle ses enerjisinin önemli ölçüde absorbe olması sebebiyle evin dışından ses duyulmasının oldukça güç olduğu" tespitlerinin yapıldığı aktarılan dilekçede, mahkeme tarafından bu rapora, Adli Tıp Şube Müdürlüğünden rapor alınması ve sanık Kural'ın ikrara varan anlatımı nedeniyle dikkat edilmediği vurgulandı. 

Sanık Ahmet Kural'ın ikrara varan anlatımının yalnızca "yaralama" suçuna ilişkin olduğu, "hakaret" ve "tehdit" suçlarına ilişkin ikrar mahiyetinde beyanının bulunmadığına dikkat çekilen dilekçede, tanık Hatice Zeynep Tunç'un beyanının da Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinde alınan bilirkişi raporuyla birlikte değerlendirilmesi ve bilimsel mütalaa içeriğine dair resmi makamlar aracılığıyla rapor alınarak hüküm kurulması gerektiği ifade edildi. 

İtiraz dilekçesinde, kanuna aykırı olduğu iddiasıyla, "tehdit (7 ay 15 gün)" ve "hakaret (4 ay 5 gün) " suçları yönünden verilen hapis cezaları (11 ay 20 gün) kararlarının istinafen kaldırılması talep edildi.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi, 22 Nisan'da verdiği kararla, oyuncu Ahmet Kural'ı, "tehdit" suçundan 7 ay 15 gün, "basit yaralama" suçundan 5 ay ve "hakaret" suçundan da 4 ay 5 gün olmak üzere toplam 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırmış, bu cezaları bir yıllık denetimle ertelemişti.  

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU