Habertürk yazarı: Gizli tanık ifadesiyle HDP kapatılırsa...

“Gizli tanık ifadeleriyle alınan kararların son dönem yargı tarihimiz içinde son derece yıpranmış ve itibarsız bir yeri var”

Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Kübra Par, HDP’ye bir kapatma davasının gizli tanık ifadesi üzerinden açılmasının 17 siyasetçinin tutuklandığı Kobani operasyonunun inandırıcılığını zedeleyeceğini söyledi.

Par, bugünkü köşe yazısında Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın “HDP bu kez kapatabilir” başlıklı yazısını referans göstererek şunları söyledi:

Dün Sözcü’de İsmail Saymaz’ın yazdığına göre HDP’li siyasetçilere karşı yürütülen Kobani soruşturmasında gizli bir tanığın ifadelerine başvurulmuş. Gizli tanık halkı sokağa çağırma çağrısının Kandil’in talimatıyla yapıldığını söylemiş.

Saymaz, şu anki eş başkan Pervin Buldan da dahil olmak üzere Meclis’teki 7 HDP’li vekil hakkında fezleke düzenlendiğini hatırlatarak “Bu sefer HDP’nin kapatılması gündeme getirilebilir” diyor.

Gizli tanık ifadeleriyle alınan kararların son dönem yargı tarihimiz içinde son derece yıpranmış ve itibarsız bir yeri var. Akla kumpas davalarını ve FETÖ’nün kurduğu tezgâhları getiriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Par, şu yorumu yaptı:

HDP’nin Kandil’in talimatıyla sokak çağrısı yapıp yapmadığı elbette incelenmeli fakat, daha önce aynı suçtan beraat eden Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in yeniden tutuklanması adalet duygusunu zedeledi. Şimdi bir de gizli tanık ifadesi üzerinden partiye kapatma davası açılırsa kamuoyu nezdinde bu operasyonun inandırıcılığı iyiden iyiye aşınır.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU