Kaçak papağan, Addams Ailesi'nin müziğini mırıldanınca yakalandı

Kafesinden kaçan Smidge, yerel bir tarım arazisindeki ağaçta en gözde ezgisini mırıldanırken bulundu

Kafesinden kaçan firari bir sultan papağını, yakınlardaki bir tarım arazisindeki ağaçta "imza" ezgisini ıslıkla çalmasının ardından izi sürülerek bulundu.

Smidge isimli 6 aylık kuş, Hollywood'un sinema ve televizyon bestecisi Vic Mizzy'in yazdığı, Addams Ailesi'nin (The Addams Family)1964 tarihli televizyon uyarlamasının tema müziğini öğrenmişti.

Aktarılanlara göre kuş, bu hafta, Birleşik Krallık'ın Merseyside bölgesindeki Hoylake'de sahibi Rhys Owen'ın açık bıraktığı taşıma kafesinden kaçtı.

Owen, bulunması zor kuşun izini sürmek için arabanın camlarını indirerek ve ses sisteminden Addams Ailesi'nin tema müziğini "tam ses" açarak yerel bölgenin yakınlarında turladı ancak bu taktik işe yaramadı.

Ancak sosyal medyada yapılan çağrının ardından Smidge, bir ağaçta en sevdiği ezgiyi ıslığıyla çalarken duyulduğu yerel bir tarım arazisinde ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BBC'ye konuşan Owen, "Oraya varır varmaz yaptıkları ilk şey beni durdurup 'Kuş hangi şarkıyı söylüyor?' diye sormak oldu. 'Addams Ailesi' dedim ve 'Evet, bu sizinki' dediler. Tanrıya şükür" ifadelerini kullandı.

Owen'ın kuşa yeni ve daha güvenli bir kafes aldığı bildirildi.

Sultan papağanları, Avustralya'ya özgü ve burada sayıları yüzlerle ulaşan sürüler halinde uçarken görülebiliyor. Ancak kafeste yetiştirilebilmesinin kolaylığı nedeniyle dünya çapında evcil hayvan olarak değer görüyor.

Belirli ezgileri mırıldanmak, insan sözcüklerini ve söz öbeklerini taklit etmek, bu kuşlara kolaylıkla öğretilebiliyor.

Kuşlar ayrıca, insanlara ve çevreye özgü bazı sesleri taklit etmeyi (cep telefonu melodilerini tekrarlamak gibi), nasıl yapılacağı öğretilmeden de kavrayabiliyor. 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU