Chelsea Clinton, Ivanka Trump'la artık neden arkadaş olmadıklarını anlattı

Clinton, "Bu yönetimin acımasız ve beceriksiz gündelik çarpışmasında aktif rol alan biriyle arkadaşlık yapmakla ilgilenmiyorum" dedi

İkili daha önce ortak etkinliklerde de görüntülenmişti (Evan Agostini/AP)

Ivanka Trump'ı artık neden arkadaş olarak görmediğini izah eden Chelsea Clinton, "bu yönetimin acımasız ve beceriksiz gündelik çarpışmasında aktif rol alan biriyle arkadaşlık yapmakla ilgilenmediğini" söyledi.

Clinton perşembe akşamı ABD'de yayımlanan Watch What Happens Live with Andy Cohen adlı talk şov programına katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Program sunucusu Cohen, 40 yaşındaki Clinton'a ABD Başkanı'nın iki kızından büyüğü olan Ivanka'yla önceleri "dost ya da arkadaş" olarak nitelendirildiklerini hatırlatarak aralarındaki ilişkinin durumunu sordu.

Cohen, "Bu arkadaşlığa ne oldu. Hiç temas kuruyor musunuz? İlişkinizi nasıl tarif ederdiniz?" sorularını yöneltti.

Clinton cevaben Ivanka Trump'la en son iletişimde bulunmasının üzerinden birkaç yıl geçtiğini söyledi.

Aramızda 2016'dan bu yana bir konuşma geçmedi.

Yalnızca suç ortağı olmakla kalmayıp bu yönetimin acımasız ve beceriksiz gündelik çarpışmasında aktif rol de alan biriyle arkadaşlık etmekle ilgilenmiyorum. Yani cevabım bu.

İki kadının eski arkadaşlığını biraz daha kurcalayan Cohen, Chelsea Clinton'a, annesi Hillary Clinton'ın Ivanka Trump'ın babası Donald Trump'ın karşısında aday olduğu 2016 başkanlık yarışı sırasında birbirleriyle hiç iletişime geçip geçmediklerini sordu.

Kampanyanın başında iletişim halindeydik.

Ne var ki karşınızda ırkçılık ve cinsiyetçilik, antimsemitizm ve İslamofobi, homofobi ve transfobi, komplo teorileri ve yalanlar pazarlayan, sonuna kadar yozlaşmış bir adayı -bu kişi babası olsun ya da olmasın- aktif olarak benimsemiş biri varken bu epey zor.

Clinton, Ivanka Trump ve babası Donald Trump'ın "hiçbir şekilde aynı olmadıklarını" eklemekle birlikte, eski arkadaşının "bu kadar uzun süre onunla çalışmış biri olarak tanım gereği suç ortaklığından fazlasını yaptığını" düşündüğünü söyledi.

Clinton sözlerini "Böyle biriyle arkadaş olmak istemiyorum" diye sonlandırdı.

2015'te Vogue dergisinde yayımlanan röportajında görüldüğü üzere Clinton daha önce Ivanka Trump'tan övgüyle bahsetmişti.

Clinton o zaman eski arkadaşıyla ilgili şunları söylemişti:

Her zaman etrafındaki herkesin farkında ve herkesin içinde bulunduğu anın keyfini çıkarmasını sağlıyor.

Bu bir yönüyle bana hep babamı ve onun etrafındakilerin neşesini artırma becerisini hatırlatan bir farkındalık. Ivanka kesinlikle yüzeysel biri değil. Dahası bu gerçek bir övgü çünkü kesinlikle onun kadar göz kamaştırıcı herhangi biri yüzeysellikte epey ileri gidebilirdi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU