Kovid-19’a yakalanan ABD Başkanı Trump, hastaneye kaldırıldı

Beyaz Saray Trump’ın birkaç gün hastanede kalacağını bildirdi

Fotoğraf: AFP

Beyaz Saray, Kovid-19'a yakalanan ABD Başkanı Donald Trump'ın tedbir amaçlı olarak hastaneye götürüleceğini ve burada birkaç gün kalacağını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany yazılı bir açıklama yaptı. 

Trump'ın moralinin yerinde olduğunu, hafif semptomlar gösterdiğini ve gün boyu çalıştığını aktaran McEnany,  "Önlem amacıyla ve doktoru ile tıp uzmanlarının tavsiyesiyle, Trump önümüzdeki birkaç gün Walter Reed Hastanesindeki başkanlık ofisinden çalışacak" dedi. 

McEnany, Trump'ın kendisine ve eşi Melania Trump'a gelen destek mesajları için minnettar olduğunu da vurguladı. 

Video paylaştı, teşekkür etti

Trump hastaneye gitmeden önce Twitter hesabından bir video paylaştı.

Kendisine iletilen destek mesajları için teşekkür eden ABD Başkanı, iyi olduğunu ancak  her şeyden emin olmak istediklerini bildirdi.

ABD Başkanı Trump, eşi Melania Trump’ın da sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Trump ve eşi Kovid-19'a yakalanmıştı

ABD Başkanı Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu gece First Lady ve benim Kovid-19 testimiz pozitif çıktı. Karantina ve iyileşme sürecine hemen başlayacağız. Bu süreci beraberce atlatacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Trump'ın doktoru açıklama yapmıştı: Yorgun ancak keyfi yerinde

Trump'ın doktoru Sean Conley, yaptığı açıklamada, Trump'a bazı ilaçlar verildiğini belirterek, "Trump bugün öğleden sonra itibarıyla yorgun ancak keyfi yerinde" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Conley, Trump'a, Kovid-19 testi pozitif çıktıktan sonra önlem amaçlı, Regeneron isimli firmanın Kovid-19’a karşı geliştirdiği 8 gramlık "antikor kokteyli" tedavisini uyguladıklarını ve bunun sonucunda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtmişti.

Trump'ın bu antikor ilacı haricinde çinko, D vitamini, famotidin ve günlük aspirin takviyesi aldığını da kaydeden Conley, "Trump bugün öğleden sonra itibarıyla yorgun ancak keyfi yerinde. Trump'ın durumu bir uzman grubu tarafından takip ediliyor ve başkan ve eşi Melania Trump'a sonraki aşamalar hakkında tavsiyelerde bulunuyoruz" ifadesini kullanmıştı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU