Aydınlık yazarı: Ulusal Kanal’ı Digitürk ve Tivibu’ya sokmalıyız

“HDP’ye oy vermiş yurttaşlar arasında Ulusal Kanal’a güven yüzde 22,6”

Fotoğraf: Ulusal Kanal

Aydınlık gazetesi yazarı Serhan Bolluk, Saros isimli bir araştırma şirketinin yaptığı anket sonuçlarını köşesine taşıdı. Buna göre Ulusal Kanal’ın Türkiye’de en çok güvenilen kanallar arasında 5. Sırada yer aldığını söyleyen Bolluk, “Ulusal Kanal’ı Digitürk ve Tivibu’ya sokmalıyız” dedi.

Bolluk, bugünkü köşe yazısında anketle ilgili şunları yazdı:

Saros araştırma şirketinin yaptığı “TV kanalları güven anketi”nde dikkate değer sonuçlar çıktı. Ulusal Kanal yüzde 8,4 oranıyla üst sıralarda. Tam yeri beşincilik. Ancak, önündekilerle arasında birkaç puan var. İkiyle beş arasında sıralanan kanallar çok az farkla birbirini takip ediyor. Üstelik Ulusal Kanal’ın üstündeki ve altındaki tüm diğer TV kanallarına göre bir engeli de var. Türkiye’nin en yaygın seyredilen TV platformu Digitürk’te ve ikinci sıradaki Tivibu’da yer almıyor. Buna rağmen TRT, CNNTürk, Star gibi TV kanallarını geride bırakıyor. Halk TV, Tele 1 gibi kanallar güven sıralamasına hiç girememiş.

“Siyaset bilimi açısından dikkate alınması gereken bir sonuç da var” diyen Bolluk, şöyle yazdı:

HDP’ye oy vermiş yurttaşlar arasında Ulusal Kanal’a güven yüzde 22,6. Genel güven oranının 3 katı. Ulusal Kanal, bu yurttaşlarımız arasında, birinci sıradaki kanalla eşit güven oranına sahip. Anketteki bu sonuç, Vatan Partisi’nin son Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi’nde Güneydoğu’da her yerde oylarını 8-12 kat artırmasıyla uyumlu. Kürt yurttaşlarımızın PKK’dan hızla uzaklaşarak vatan bütünlüğü etrafında kenetlenmekte oldukları görülüyor.

Bolluk ayrıca “Acil bir görevimiz var: Ulusal Kanal’ı Digitürk ve Tivibu’ya sokmak. Hemen yarın, olmadı mı hadi öbür gün” dedi.

 

Aydınlık, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU