Galatasaray, 288. kez çıkacağı Avrupa sahnesinde tur arıyor

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turu maçında İskoçya'nın Rangers takımıyla karşılaşacak. Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında bugüne kadar oynadığı 287 maçın 101'ini galibiyetle tamamlamış, 111 maçta ise rakiplerine mağlup olmuştu

Feghouli, Taylan ve Belhanda, Galatasaray'ın Rangers karşısındaki en önemli kozları olacak / Fotoğraf: AA

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli ikinci organizasyonu UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray, İskoç ekibi Rangers ile karşılaşacak.

Glasgow kentindeki Ibrox Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı Letonyalı hakem Andris Treimanis yönetecek. 

UEFA Avrupa Ligi'ne 2. Eleme Turu'ndan dahil olan Galatasaray, Azerbaycan'ın Neftçi takımını 3-1, üçüncü eleme turunda da Hırvatistan'ın Hajduk Split takımını 2-0 yenerek organizasyon dışına itti.

Galatasaray gibi UEFA Avrupa Ligi'ne 2. eleme turundan dahil olan Rangers ise bu turda Cebelitarık temsilcisi Lincoln Red Imps'i 5-0, üçüncü eleme turunda ise Hollanda'nın Willem II ekibini 4-0 yenerek play-off turuna geldi.

Rangers-Galatasaray maçını kazanan takım, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda mücadele etme hakkı kazanacak.

 

Galatasaray-AA.jpg
Galatasaray, Avrupa arenasında bugüne kadar oynadığı 287 maçtan 101'ini kazandı /Fotoğraf: AA

 

Galatasaray, Avrupa'da 288. kez sahne alıyor

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İskoçya'nın Rangers ekibiyle karşılaşacak Galatasaray, Avrupa kupalarında 288. maçına çıkacak.

Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında daha önce çıktığı 287 müsabakanın 101'inden galibiyetle ayrılırken, 111 karşılaşmada rakiplerine boyun eğdi. 75 mücadeleyi ise beraberlikle sonuçlandı.

Avrupa arenasında rakip fileleri 382 kez sarsan Galatasaray, kalesinde ise 429 gol gördü.

Türkiye'nin Avrupa kupalarındaki en başarılı ve tecrübeli futbol takımı olan Galatasaray, bu arenada iki kez kupa kazanma başarısı gösterdi.

Sarı-kırmızılılar, Avrupa'da ilk kupasına mevcut teknik direktör Fatih Terim yönetiminde 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası'nı alarak ulaştı. 

Galatasaray 2000 yılında ise UEFA Süper Kupa'yı, teknik direktör Mircea Lucescu idaresinde Real Madrid'i eleyerek kazandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU