Celta Vigolu Aspas'tan Emre Mor'a övgü: Farklı bir futbolcu, bire birde bana Messi'nin gençliğini anımsatıyor

Celta Vigo'nun forvet oyuncusu Iago Aspas, Türk futbolcu Emre Mor'dan övgüyle söz ederek, "Emre farklı bir futbolcu. Bire birde bana Messi'nin gençliğini anımsatıyor" dedi

Emre Mor / Fotoğraf: rccelta.es

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Celta Vigo'nun Forvet oyuncusu Iago Aspas, takım arkadaşı Emre Mor'dan övgüyle söz etti. 

Ülkede yayın yapan Cadena Ser radyosuna açıklamalarda bulunan Aspas, şu ifadeleri kullandı:

Emre farklı bir futbolcu. Bire birde bana Messi'nin gençliğini anımsatıyor. Saha içinde çok ateşli. Ayağında top ile çok hızlı hareket edebiliyor.

"Tüm özelliklerini sahada birleştirmeli"

Emre Mor'un sahip olduğu tüm özellikleri sahada birleştirmeli önerisinde bulunan Aspas, şu değerlendirmeyi yaptı:

Eğer konsantrasyonunu sadece futbola verirse bize büyük yardımı olacak bir futbolcu. Bundan hiç kuşkum yok.

2017'de 13 milyon euroya alındı

Celta'nın tarihindeki en pahalı transfer olarak Ağustos 2017'de Borussia Dortmund'dan 13 milyon euroya transfer edilen Emre, futbol dışındaki hareketlerinden dolayı sorunlar yaşamıştı.

Zaman zaman kadro dışı kalan genç futbolcu, İspanyol temsilcisindeki ilk iki sezonunda beklenenin çok altında performans sergilemişti.

Geçen sezon kiralık olarak Galatasaray'a transfer edilen Emre, devre arasında Yunanistan temsilcisi Olympiakos'a gitmişti. 

Sezonun tamamlanmasının ardından temmuz ayında Celta Vigo'ya geri dönmüştü.

İspanyol basını, 23 yaşındaki Emre Mor'u "beklentileri yeniden yükseltmeyi başaran Celta'nın sürpriz transferi" olarak gösteriyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU