Dilencilik yapan eski NBA yıldızı Delonte West'e Mavericks'in sahibi Cuban yardım elini uzattı

Dallas Mavericks takımının sahibi Mark Cuban, dilencilik yaparken görüntülenen 37 yaşındaki eski NBA oyuncusu Delonte West'in uyuşturucu tedavisinin masraflarını karşılayacak

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) oynayan eski basketbolcu Delonte West, geçen ocak ayında sosyal medyaya düşen bir video ile gündeme gelmişti.

Videoda West, sokak ortasında dövüldükten sonra polis tarafından gözaltına alınmıştı. 

Geçen hafta da Dallas'ta bir kavşakta dilenirken görüntülenen West'e yardım elini Dallas Mavericks takımının sahibi Mark Cuban uzattı.

Sokakta yaşamaya başlayan West'e yardım elini uzatan Cuban, ESPN'e yaptığı açıklamada, eski basketbolcuya yeniden hayata tutunması için destek vereceğini bildirdi.

Uyuşturucu tedavisinin masraflarını üstlendi

West'i bir petrol istasyonunda gören Cuban'ın, eski basketbolcuyu alarak bir otele yerleştirdiği öğrenildi.

West'in yakın bir akrabası da, TMZ'ye verdiği demeçte, 37 yaşındaki eski basketbolcuyu uyuşturucu tedavisi olması için bir kliniğe göndermek istediklerini, Cuban'ın da tedavideki tüm masrafları üstlenmeyi kabul ettiğini söyledi.

NBA'de oynadığı dönemde bipolar bozukluk teşhisi konulan West, basketbolu bıraktıktan sonra büyük bir çöküşün içine girmiş ve uyuşturucu bağımlısı olduktan sonra sokaklarda yaşamaya başlamıştı.

West'in Dallas'ta dilenirken göründüğü bir fotoğraf, sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.

 

 

10 milyon dolarlık kontrat imzalamıştı

Delonte West NBA'e, 2004 yılında ilk tur 24. sıra seçimi olarak Boston Celtics'le merhaba demişti.

Celtics'in ardından Seattle Supersonics, Cleveland Cavaliers ve Dallas Mavericks formaları giyen oyun kurucu, Cavaliers döneminde yaklaşık 10 milyon dolar kazanacağı bir kontrata imza atmayı başarmıştı.

West, 12 Şubat 2006 tarihinde, Boston Celtics tarafından NBA All-Star'da bulunan Çaylak Turnuvası'na katılmıştı.

 

Independent Türkçe, Skor

DAHA FAZLA HABER OKU