Trump'ın görevden aldığı seçim kampanyası direktörü intihara kalkıştı

2016 seçimlerindeki "üstün başarıları" nedeniyle zamanında Trump ekibinin parlayan yıldızı olarak görülen yetkili, polisin ikna çabaları sonrası teslim oldu

Brad Parscale temmuz ayında görevden alınmıştı (AFP)

ABD'de Başkan Donald Trump'ın seçim kampanyasının başındayken bu yaz kötü geçen Tulsa mitinginin ardından görevden alınan Brad Parscale intihar girişiminde bulundu.

CNN'in haberine göre Parscale'in Florida'daki evlerinde kendine zarar vermeye çalıştığını belirten eşinin polise haber vermesinin ardından olay yerine giden ekipler duruma müdahale etti.

Fort Lauderdale Polis Teşkilatı'ndan Çavuş DeAnna Greenlaw, "Polis memurları ilk olarak bu kişinin silahlı olduğunu ve evde birçok ateşli silah olduğunu, ayrıca kendisine zarar vermekle tehdit ettiğini söyleyen eşiyle irtibata geçti" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ardından Parscale'le iletişime geçen polislerin uzlaşma sağladığı ve bu kişinin evinden güvenli bir şekilde çıkabilmesi için müzakerelerde bulunduğunu söyleyen Greenlaw, işbirliğine yanaşan Parscale'in herhangi bir yara almadan gözaltına alınarak Broward Sağlık Merkezi'ne sevk edildiğini belirtti.

Trump'ın kampanyasında iletişim sorumlusu Tim Murtaugh yaptığı yazılı açıklamada, "Brad Parscale ailemizin bir parçası, hepimiz onu seviyoruz. Kendisine ve ailesine mümkün olan her şekilde destek vermeye hazırız" ifadesini kullandı.

CNN'e konuşan bir kampanya yetkilisi de Parscale'in temmuzda görevden alınmasından bu yana çok fazla ortaya çıkmadığını, kararın kendisine bildirilmesinden sonra toparlanıp ofisi terk ettiğini belirtti.

Trump'ın kazandığı 2016 yarışındaki "üstün" çabalarından dolayı hem Başkan hem de çevresi, Parscale için "dijital guru" tabirini kullanarak bu isme dair övgü dolu sözler sarf etmişti.
 


Başkanlık kampanyaları öncesinde Trump ailesi için yıllarca çalıştığı belirtilen Parscale, Haziran 2016'da kampanyanın veri analizi ekibine liderlik eden bir role kadar yükselmişti.

Trump'ın Beyaz Saray'a yerleşmesinden sonra America First Policies adlı Trump yanlısı kuruluşla birlikte çalışan Parscale, Şubat 2018'de de ikinci dönem yarışında kampanya direktörü olmuştu.

Ancak Trump anketlerde Demokrat rakibi Joe Biden'ın gerisinde kalmaya başlayınca Parscale'i alt kademelere geçerek onun görevini Bill Stepien'e vermişti.

Parscale en son, Trump'ın haziran ayında düzenlediği ve kendisinin 1 milyondan fazla kişinin katılmasını öngördüğü Tulsa mitingine sadece 6 bin 200 kişi katılınca eleştirilerin odağı haline gelmişti.

 

Independent Türkçe, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU