Doktor Strange, Marvel'ın en güçlü kahramanı olmaya göz kırpıyor

Doktor Strange'in edineceği beceriler onu hiç ummadığı bir noktaya getirebilir

Avengers: Endgame'in senaryosunda kısa süre önce Doktor Strange'e dair tutarsızlık fark edilmişti (Marvel)

Hangi süper kahramanın en güçlü olduğuna dair tartışmaya oyun parklarında olduğu kadar internet forumlarında da rastlamak mümkün, gişe rekortmeni filmlerin ardındaki zihinler de henüz kararlarını vermemiş görünüyor.

Marvel Studios’un başkanı Kevin Feige bir seferinde Kaptan Marvel'ın sinematik evreninin en güçlü üyesi olduğunu beyan etmiş ama yakınlarda farklı telden çalmaya başlayıp bu onura layık kişinin Scarlett Witch olabileceğini söylemişti. 4. Evre'de artan katılımıyla işaretlerin de bu yönü gösterdiği açıkça görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan yeni bir teori, Doctor Strange in the Multiverse of Madness'ın başroldeki karakteri Marvel Sinematik Evreni'nin en becerikli kahramanı haline getirebileceğini iddia ediyor, Avengers: Sonsuzluk Savaşı (Infinity War) ve Endgame'deki olaylar sonunda Sonsuzluk Taşı'ndan mahrum kalmış olmasına ve Stephen Strange'in işin bütünlüğü düşünüldüğünde mistik sanatlarda henüz bir nevi çaylak olmasına rağmen.

Teoriye göre, sadece adına bakarak bile yeteneklerini geliştirmek için çokça zamanı olmuş olduğu anlaşılan akıl hocası Ancient One'a göre epey deneyimsiz olmasına karşın gelecek devam filmi, Doctor Strange'in güçlerini daha önce görülmemiş bir seviyede kullandığı bir duruma kapı aralayabilir. Neticede dünyanın dört bir yanında Kutsal Yerler var ama Dünya'nın En Güçlü Kahramanları'nın yanında Thanos'a karşı savaşmış başka kimse yok.

İlk filmde dahi Ancient One'ın Karanlık Boyut'tan (the Dark Dimension) güç çektiği ortaya çıkmıştı, Doctor Strange'in de aynı hatayı yapması pek olası değil. Diğer yandan Multiverse of Madness, dallanıp budaklanan çeşitli zaman çizgisini içereceğinden Sam Raimi'nin devam filminde karakterin güçlerinin nasıl gelişeceğini göstermek için neredeyse hiç ölçek kısıtlaması yok. Karakteri bir başka sonsuz döngü içine hapsolmuş şekilde görmemiz dahi mümkün, bu da ona pürüzlerini gidermek için epey zaman tanırdı.

We Got This Covered'ın haberine göre teori şu şekilde açıklanıyor:

Ancient One Zaman Taşı'nı çok sık kullanmasa da Karanlık Boyut'tan güç çekiyordu ve bu yanlış olduğunun farkında olduğu bir şeydi. Bu Multiverse of Madness'te Strange'in önüne özgün bir sorun çıkarıyor: Bir Sonsuzluk Taşı kullanmadan veya Karanlık Boyut'yan ne idüğü belirsiz bir güç çekmeden hocasının mertebesine nasıl çıkacak?

Belirgin çözüm, Doctor Strange'i mistik sanatlarda o kadar usta kılmak ki gücünü yapay yollarla arttırma ihtiyacını tamamen aşsın. Kendi becerilerinin derinine inip sadece doğuştan gelen gücüne güvenerek Strange büyüyü daha önce görülmemiş yollarla çağırarak Ancient One'ı ve Yüce Büyücülerin tüm önceki nesillerini geçebilir. Bu ölümsüzlüğü, enerji patlamalarını, boyutsal sürgünü ve Marvel Sinematik Evreni karakterinin şimdiye kadar gösterdiğini aşan çok daha geniş bir büyücülüğü içerebilir. Strange ayrıca çizgi romanlardaki tanrısal varlıklar Vishanti'yi celbetmek için Multiverse'ü kullanabilir.

Teoride, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, eski cerrahın boyutlararası tehditlerle savaşarak ve her karşılaşmadan sonra daha da güçlenerek binyıllar geçirdiğini gösterebilir. Bu da ona asıl zaman çizgisinde zerre yaşlanmaksızın binlerce yıllık deneyim kazandırabilir. Nightmare, Baron Mordo ve hatta Scarlett Witch'in önüne çok sayıda engel çıkarması da ihtimal dahilindeyken yapabileceği her idman gerekli olacak.

 

Independent Türkçe, We Got This Covered

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU