"İsimsizler Hareketi"ne operasyon: 24 gözaltı

Gözaltına alınanlar arasında, avukatlar, yazarlar ve gazeteciler var. Gazeteci Hakan Gülseven serbest bırakıldı

Fotoğraf: AA

Anadolu Ajansı (AA) "sosyal medyada 'İsimsizler Hareketi' adı altında provokatif paylaşımlarda bulundukları belirlenen 24 şüpheli gözaltına alındığını" duyurdu.

"İsimsizler Hareketi", sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma neticesinde avukat Tamer Doğan, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) sözcüsü Perihan Koca, yazar Temel Demirer, gazeteciler Zeynep Kuray ve Hakan Gülseven, Özen Kulaçoğlu ve oyuncu Defne Halman hakkında gözaltı kararı" olduğunu duyurdu.

İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) haberinde gözaltı kararı verilen kişiler hakkında "provakatif paylaşımlarla halkı kin ve düşmanlığa sevk ettikleri, devlet büyüklerine hakarette bulundukları ve seçilmiş hükümeti yıpratmaya çalıştığı" iddiaları yer aldı.

Haberde "operasyon kapsamında İstanbul'da 18, Balıkesir'de 2, Aydın'da, Denizli'de, Diyarbakır ve Tekirdağ'da 1'er olmak üzere 24 şüphelinin gözaltına alındığı" ifade edildi.

Kulaçoğlu tutuklanmıştı

"İsimsizler Hareketi" adı altında başlattığı sosyal medya hareketi nedeniyle Taylan Kulaçoğlu ve RED dergisi Genel Yayın Yönetmeni, gazeteci Hakan Gülseven 17 Mayıs’ta gözaltına alınmıştı.

Hakan Gülseven serbest bırakılırken, Kulaçoğlu yapılan itirazın ardından tutuklanmıştı.

Sabah gazetesinde Damla Kaya imzasıyla çıkan bir haberde "İsimsizler Hareketi" hakkında şu iddialar yer almıştı:

İsimsizler Hareketi, TT listesi belirlemek, sosyal medyada düşüncelerine uygun olmayan hesapları hedef seçmek gibi faaliyetlerinin yanı sıra provokasyon içerikli tweet yani iletiler atarak Türkiye'de kargaşa çıkarmak ve manipülasyon yapmayı hedefleyen paylaşımlar yapıyordu. Terör örgütü DHKP-C'yi sosyal medyada destekleyen ve terör örgütü propagandası yaptığı belirtilen Taylan Kulaçoğlu ismindeki kişi 'İsimsizler Hareketi' adı altında Twitter'da bir hesabı yönetiyordu.

 

Gülseven serbest bırakıldı

Sabah saatlerinde gözaltına alınan gazeteci Hakan Gülseven'in sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

"Bir Twitter hesabından ve Telegram grubundan suç çıkarılmaya çalışıldı" diyen Gülseven, "Buradan bir suç çıkar mı? Muhalif olan her şeyi suç haline getirmeye çalışıyorlar. Bir şey çıkacağını sanmıyorum. Geçenlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İsimsizlere yönelik birtakım ifadeler kullanmıştı. Soylu'nun ifadelerinden sonra böyle bir uygulamayla karşılaştık" dedi.

Independent Türkçe, AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU