Emin Çölaşan: Yıllardır herkesin gözü önünde bir rezalet sürüyor, kimse dur demiyor

"Birkaç gazete dışında hepsinin amacı gerçekleri ters yüz edip çok satıyor görünmek ve ‘Saygınlığını' bu yolla kurtarmak"

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, yıllardır bazı gazetelerin satış rakamlarını yüksek gösterdiğini söylerken “rezalet” olarak nitelediği bu olay için kimsenin önlem almadığını söyledi.

Çölaşan, bugünkü köşe yazısında bazı gazetelerinin tirajlarını verdi:

-Sözcü 201 bin.

-Hürriyet 197 bin.

-Sabah 196 bin.

-Milliyet 123 bin.

-Cumhuriyet 24 bin. (Açıklanan rakam hilesizdir.)

-Aydınlık 2 bin.

Sözcü dışarısında gazetelerin rakamlarını şişirdiğini söyleyen Çölaşan, şu anda Demirören Holding bünyesinde olan Hürriyet ve Milliyet için şu ifadeleri kullandı:

Önce, satış rakamının 197 bin olduğunu açıklayan Hürriyet'e bakalım. Size sadece Ankara örneğini vereyim. Bu gazetenin Ankara taşrası sadece 11 bin adet basılıyor. (Taşra deyince Eskişehir, Konya, Kayseri, Yozgat, Çankırı, Çorum, Kırşehir, Nevşehir ve Sivas'ı kapsıyor.) Ankara şehir baskısının rakamı ise 15 bin. Ankara, İstanbul'dan sonra gelen en büyük ikinci merkez. Dolayısıyla bu rakamlarla Türkiye genelinde 197 bin satışa ulaşmak asla mümkün değil!

Gelelim Milliyet'e… Bu gazetenin aynı illeri kapsayan baskı sayısı sadece 3300… Ankara şehir baskısı ise 4200. Bu rakamlar her iki gazete tarafından açıklanan Türkiye genelindeki satış rakamlarının gerçek olmadığını, bilerek abartıldığını bize gösteriyor.

Çölaşan, kendi yorumunu da şöyle aktardı:

Birkaçı dışında hepsinin amacı gerçekleri ters yüz edip çok satıyor görünmek ve ‘Saygınlığını' bu yolla kurtarmak!.. Ve ikincisi, devletin resmi ilan pastasından daha büyük bir parasal gelir elde etmek! İşin bu boyutu da devletin ayıbıdır. Yıllardır herkesin gözleri önünde süren bu rezalete dur demek her nedense kimsenin aklına gelmemektedir!

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU