Juventus için dil sınavına giren Suarez'in transferi, pasaport problemi nedeniyle iptal oldu

Barcelona'dan ayrılarak Juventus'a gideceği konuşulan Luis Suarez'in İtalyan ekibine transferi iptal oldu. Juventus Sportif Direktörü Fabio Paratici, Uruguaylı golcünün pasaport problemi nedeniyle transferin gerçekleşmeyeceğini açıkladı

Luis Suarez / Fotoğraf: Reuters


İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'dan ayrılması gündemde olan ve Juventus'a transfer olması beklenen Luis Suarez'in transferi pasaport engeline takıldı.

Juventus, Uruguaylı golcü ile 10 milyon euronun üzerinde bir anlaşma ile anlaşmışve Luis Suarez, İtalyan pasaportu almak için dil sınavına girmişti.

Luis Suarez'in yeni pasasportunu elde etmesi, öngörülen tarihten daha uzun sürecek.

Juventus Sportif Direktörü Fabio Paratici, Sky Sport'a verdiği demeçte, Luis Suarez'in yeni pasasportunu elde etmesinin, öngörülen tarihten daha uzun süreceğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Suarez'in pasaportu almak için gereken süre transfer süresinin son tarihinden veya Şampiyonlar Ligi listelerinde verebileceğimiz tarihten daha uzakta. Suarez bize önerildiğinde bu seçeneğini değerlendirdik. İtalyan vatandaşlığı alma sürecindeydi, bu yüzden zamanında kayıt yaptırma olasılığını değerlendirdik. Ancak, bu mümkün değil.

Gündemde Dzeko var

Juventus, Suarez transferinin rafa kalkmasının ardından gündemine Edin Dzeko'yu aldı. 

Paratici, 34 yaşındaki Dzeko'nun düşündükleri tek seçenek olmadığını ve yeni transfer için acele etmeyeceklerini belirterek, şöyle konuştu:

Ne istediğimizi biliyoruz ve bunun için sakince çalışıyoruz. Transfer penceresinin kapanmasına 15 gün kaldı ve acelemiz yok. Sadece Dzeko değil, başka seçeneklerimiz de var.

Goal'de yer alan habere göre Juventus, Everton'da kiralık olarak forma giyen Moise Kean'i kulübe geri getirmeyi hedefliyor.

 

Independent Türkçe, Goal

DAHA FAZLA HABER OKU