Akşener, İYİ Parti Kurultayı'nda konuştu: Milletin hazinesini damadına bağlayan anlayış ülkeyi de kendi şirketi görmeye başladı

İYİ Parti 2. Olağan Kurultayı'nda konuşan Meral Akşener hükümete yüklendi

İYİ Parti 2. Olağan Kurultayı, Ankara'da gerçekleştirildi.

Parti yöneticileri, milletvekilleri ve delegeler, kurultayın yapılacağı Altınpark'a gelmesiyle kurultay başladı. 

Alanda basına ayrılan bölümde dev ekran kurulurken, platforma Atatürk ve Meral Akşener posterleri ile Türk bayrakları asıldı.

Kurultayın sloganı "Millet bizi çağırıyor" olarak belirlenirken, alanın farklı yerlerine "EYT'lilerin hakları için", "Yaşama ve canlıya saygı için", "Kadına şiddetin artık son bulması için" gibi yazılar asıldı. 

Kurultay alanında delege ve diğer katılımcılar sosyal mesafeye uygun şekilde ayrılmış yerlere oturdu. Alanda maskesiz dolaşılmaması gerektiği uyarısında bulunulurken, sosyal mesafe kuralı da görevliler tarafından gözetildi. Alanın her yerinde dezenfektan bulunduruldu. 

Genel Başkan Meral Akşener'in kurultayın yapıldığı Altınpark'taki alana gelmesi ve delegeleri selamlamasının ardından Divan Başkanlığı oluşturuldu.

Kurultay, Divan Başkanlığı'na seçilen Kalkınma Politikaları Başkan İsmail Tatlıoğlu ve Genel Sekreter Uğur Poyraz'ın konuşmasının ardından çalışmalarına başladı.

Daha sonra gündem gereği saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ve şehitler için Fatiha Suresi okundu.

Kurultaya hitap eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin arkasında milletin durduğunu söyleyerek, "İYİ Parti'yi, çocuğunun okul derdine düşmüş anneler,  borç batağında kaybolan babalar kurdu. Traktörüne mazot, toprağına tohum alamayan çiftçiler, siftah edemeyen esnaf kardeşlerim kurdu. AK Partili dayısı olmadığı için mülakattan elenenler, üniversite mezunu işsizler kurdu" dedi.

''Türk dış politikası terk edildi''

Türkiye'nin iyi yönetilmediğini savunan Akşener,  "Türkiye'yi 2. Dünya Savaşından koruyan, Kore'de Türk'ün kudretini dünyaya gösteren, Akdeniz'in ortasında, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni kurduran, Kardak'a bayrağımızı diktiren, terörist başını Suriye'den çıkartıp, kapı kapı gezdiren, Türk dış politikası terk edildi" ifadelerini kullanı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Küsüp, büyükelçilerimizi çektiğin ülkeler bugün başkalarıyla kol kola ve karşımızda" diye seslenen Akşener, "Dostum dediğin her ülke liderinin, Türkiye'ye mutlaka bir zararı var" şeklinde konuştu.

Onu da yaptılar

"Milletin hazinesini damadına bağlayacak kadar gerçekten kopan bir anlayış ülkeyi de kendi şirketi görmeye başladı" diyen Akşener şunları söyledi:

Böyle olunca da 83 milyonun alın terini, göz nurunu, kendi malları saymaya başladılar. Kardeşim burası, babandan sana miras kalmış aile şirketin değil. Burası atamızdan bize miras kalan Türk Devleti. Bu gerçeği her birinize, bir bir öğreteceğiz.

İktidarda kalmak, koltuğunu korumak için her şeyi mübah gören bu zihniyet en büyük kötülüğü bağrından çıktığı bu vefakar millete yaptı. Her zorluğu omuz omuza vererek aşmış, koca bir milleti birbirine düşman hale getirdiler. Tasada ve sevinçte kucaklaşmayı bilen, yüce yürekli bir milleti, ortadan ikiye böldüler. Türk Milleti'ne, Cumhur ittifakından önce, 'İllet' diyen, 'Zillet' diyen, 'Terörist' diyen çıkmamıştı. Onu da yaptılar.

"Cumhuriyetin 80 yılda yaptıklarını, satıp savan, yiyip bitiren, yağmalayan bir doymazlıkla karşı karşıyayız" ifadelerini kullanan Akşener, dış politika, eğitim ya da ekonomide bir istikrar sağlanamadığını söyledi.

''5 müteahhite 'Hızır', millete 'Hızır Paşa' oldular''

"Çocuklarımızın rızkı, rant çetelerine peşkeş çekildi" iddiasında bulunan Akşener, "Bire yapılacak işler, beşe ihale edildi. Geçmediğimiz yol ve köprülerden adeta haraç kesildi.Pandemi süresince milletine maske bile dağıtamayan bu iktidar,  o beş müteahhitin milyarlarca liralık alacağını dakika geciktirmedi. Beş müteahhite "Hızır" olan iktidar, milletine, ola ola "Hızır Paşa" oldu" dedi.

"İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" çağrısına yineleyen İYİ Parti lideri, "Meclis iradesini yok sayanlara, kayırmacılığa, nepotizme, müteahhit cumhuriyetine, işsiz milyonlara, sabahın köründe göz altına alınan gazetecilere, yargısız infaz kültürüne, yargıda eş-dost muhabbetiyle adaletin yaralanmasına, hayvan ve doğa kıyımına geçit vermeyeceğiz. Vesayetin bürokrasisi değil, milletin bürokrasisi olacak" şeklinde konuştu.

Akşener-1.jpg
Akşener, kurultayda tüm delegelerin oylarını alarak yeniden İYİ Parti Genel Başkanı oldu / Fotoğraf: AA 

"Gençlere ne verdiği Sayın Erdoğan?"

Atatürk'ün, 'Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur' diyerek, Türk gençliğine özgüven ve umut verdiğini vurgulayan Akşener, "Peki sen gençlerimize ne verdin Sayın Erdoğan?" diye sordu. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sözlerini şöyle tamamladı:

"İşsizlik verdin. Umutsuzluk verdin. Bunalım verdin. Bak, sordular gençlere; dediler ki, 'Türkiye dışında yaşamak ister misin?' Yüzde 62'si ne dedi biliyor musun? 'Evet' dedi. Hem de geri dönmemecesine… İşte gençlerimize verdiğin armağan Sayın Erdoğan: İçinde nefes alamadıkları, ait hissedemedikleri bir Türkiye… Sen gençlerimize kocaman bir hapishane verdin Sayın Erdoğan!" 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU