Bahçeli: TTB koronavirüs kadar tehlikelidir, yöneticilerinden hesap sorulmalıdır

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) kapatılması gerektiğini savunan Bahçeli, "16 Eylül'de Twitter'dan yaptığım açıklamamın sonuna kadar arkasındayım" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Türk Tabipleri Birliği (TTB) arasındaki polemik büyüdü.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, 16 Eylül'de Twitter'dan yaptığı paylaşımın arkasında olduğunu söyledi.

"Türk Tabipleri Birliği derhal kapatılmalıdır" diyen Bahçeli, "Aynı zamanda dediğim şudur; bu birliğin yöneticilerinden hesap sorulmalıdır" ifadelerini kulladı.

Vakalar, yoğun bakım hastaları ve Kovid-19 ölümlerinin çoğaldığı şu günlerde hekimler, hemşireler ve diğer sağlık çalışanlarının insanüstü bir emek sarfettiğini belirten MHP lideri, şunları kaydetti: 

"İnsani ve vicdani değerlere haiz hiçbir insanımız KOVİD-19 hastalığının yayılmasını istemez. Bunu temenni etmez. Hükümet canla, başla, samimiyetle habis virüse karşı direniyor, bütün imkânlar seferber ediliyor. Sağlık Bakanımız çok başarılı. Fedakâr hekimlerimiz ve sağlık personelimiz özveriyle felaketin önünü kesmeye uğraşıyorlar. Maske, mesafe ve temizlik kurallarının ihlal edilmesinden kaynaklı risk ve tehditler yoğunlaştıkça elbette kaybımız ve kaygımız çoğalıyor." 

"Türkiye'nin böylesi kırılgan bir döneminde sağlık kuruluşlarında siyah kurdele takmanın ne manası var? Kime faydası var?" diye soran Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hükümeti ve devleti hedef alarak 'Yönetemiyorsunuz, ölüyor, tükeniyoruz' temalı karanlık ve maksatlı eyleme niye ihtiyaç duyuluyor? Nereye varılmak isteniyor? Salgından toplumsal hareketlenme mi arzulanıyor? Bunları millet adına sormak en tabii hakkımız. Türk Tabipleri Birliği sürekli korku aşılıyor. Vatandaşlarımızı telaşa sürüklüyor! Hekimlerimiz arasına nifak sokuyor. Güvensizliği yayıyor. Yani virüsün eksik bıraktığını tamamlamayı amaçlıyorlar. Bu ihanet odağının hiçbir açıklaması kalpleri ferahlatmıyor. Milletimizin yüreğine su serpmiyor! Saklamaya, gizlemeye tevessül etmek nafiledir, çünkü yalın gerçekler ortadadır." 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

"HDP destekçisi başkana destek olanlar, kendilerine yakışanı yaptı"

Devlet Bahçeli, TTB'nin bütün fiillerinin incelenerek ve gerekirse hazırlanan dosyanın Cumhuriyet savcılıklarına intikal edeceğini belirterek, "Sürekli korku aşılayan, vatandaşı telaşa sürükleyen Türk Tabipleri Birliği virüsün eksik bıraktığını tamamlamaya çalışıyor. HDP'nin yanında hizaya giren Türk Tabipleri Birliği Başkanına destek amaçlı telefon sırasına girenler bize göre kendilerine yakışanı yapmışlardır" dedi. 

Son olarak Bahçeli, "Adı Türk olan, gerçekte bölücülüğün ve terörizmin saklandığı karanlık oluşum olan bu birliğin, milletimizin ne bir özlemini ne de hedef ve hayallerini paylaştığı vakidir" ifadeleriyle TTB'yi bir kez daha eleştirdi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU