İsveç'te ırkçı söyleme maruz kaldığı belirtilen Türk asıllı futbolcu Yaldır, federasyona başvurdu

İsveç'in Umea takımında oynayan Deniz Yaldır, ırkçı saldırı iddiasıyla federasyona başvurdu

Deniz Yaldır / Fotoğraf: Twitter

İsveç İkinci Futbol Ligi (Superettan) ekiplerinden Umea'da forma giyen Türk asıllı futbolcu Deniz Yaldır, ırkçı saldırı iddiasıyla gündeme geldi.

Yaldır'ın hafta içinde Halmstadt ile oynadıkları maçta kendisine ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle rakip takım futbolcusu Dusan Djuric'i İsveç Futbol Federasyonuna şikayet ettiği bildirildi.  

Umea'dan yapılan açıklamada, çarşamba günü Halmstad ile oynanan lig maçında ikili mücadeleden sonra rakip futbolcu Dusan Djuric tarafından gerçekleştirilen ırkçı saldırının yayıncı kuruluşun maç videosunda da duyulduğu belirtildi.

 

 

Bunun kabul edilemez bir söylem olduğu vurgulanan açıklamada, Deniz Yaldır'ın İsveç Futbol Federasyonu'na şikayetinin desteklendiği vurgulandı.

Hakem raporunda da yer aldı

Maçın hakemi Andreas Dufva'nın da ırkçı söylemi rapor ettiği belirtildi.

Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Lars-Christer Olsson, bunun kabul edilemez bir durum olduğunu ve çok ciddiye aldıklarını ifade etti. 

İsveç medyasında büyük ses getiren maçtan sonra, 25 yaşındaki Türk asıllı futbolcu Deniz Yaldır, şu ifadeleri kullandı:

2020 yılında ırkçılıkla mücadele edilirken, sahada bu şekil bir söyleme maruz kalmam beni çok üzdü.

Futbola İsveç'in Sirius takımında başlayan eniz Yaldır, 2018-19 sezonunun ilk yarısını 1922 Konyaspor'da geçirmiş ardından 18 Ocak 2019'da Umea'ya transfer olmuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU