"İstanbul Avcılar'daki antik yerleşim kenti Bahhonea'da İskandinavyalı Viking savaşçıları da bir dönem yaşadı"

Bathonea Antik Yerleşimi Arkeolojik Kazı alanındaki inceleme gezisinde Polanyalı Büyükelçi Kumoch'a bilgi veren Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, kentte Vikinglerin de kaldığının tespit edildiğini öne sürdü

Vikingler, 1000 yıl önce İskandinavya'dan yola çıkarak çeşitli ülkelere akınlar yaptılar / Fotoğraf: Vikingler Dizisi'nden

İstanbul Avcılar'daki "Bathonea Antik Yerleşim Yeri'nde" yapılan kazılarda yeni bulgulara ulaşılıyor.

Polanya Büyükelçisi Jakub Kumonch son dönemlerde ilgi odağı olan ve Polanyalı uzmanların da katıldığı arkeolojik kazı alanının ziyaretçileri arasında yer aldı.

turan.jpg
Turan Hançerli, gezide bilgi verirken / Fotoğraf. Avcılar Belediyesi

 

"Büyükelçi ile Vikinglerin izini sürdük"

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, gezi sırasında büyükelçiye eşlik etti.

Gezi sırasında açıklamada bulunan Hançerli, şunları söyledi:

İlçemiz sınırları  içerisindeki Bathonea Antik Kenti kazıları sürüyor. Kazı esnasında dünyanın birçok yerinden yüzlerce geminin buraya geldiğini ve burada izler bıraktığını biliyoruz. En son burada Vikinglerin de kaldığı keşfedildi. Sayın Büyükelçimiz ile bugün Vikinglerin izini sürdük. Geçmişe bir yolculuk yaptık. Ben kendilerine ziyaretleri için teşekkür ediyorum.

"Burası bizim tarihimizin de bir parçasıdır"

Büyükelçi Kumoch ise Hançerli'ye teşekkür ettiği konuşmasında, "Burası bizim tarihimizin de bir parçasıdır. Çünkü yeni keşiflere göre Vikinglerin izlerine rastlanınca gördük ki, Polonya ile Türkiye arasında ilişkiler çok daha eskiye dayanmaktadır" dedi.

 

Independent Türkçe

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU