İki kadın yaşamını şüpheli bir şekilde kaybetti… Ümitcan Uygun'un suçlamalarına Müge Anlı'dan yanıt: Bu işin peşini bırakmayacağız

Anlı, Aleyna Çakır'ın ölümünü araştırdıkları gerekçesiyle hem ekibinin hem de ailenin tehdit aldığını açıkladı

Aleyna Çakır ve Gülay Uygun isimli kadınlar, şüpheli şekilde hayatlarını kaybetti.

İntihar olduğu öne sürülen bu iki ölüm olayının odağında ise Ümitcan Uygun var.

Müge Anlı, Çakır'ın şüpheli ölümünü bir süredir programında ele alıyordu.

Programda Çakır'ın erkek arkadaşı Ümitcan Uygun hakkında çok sayıda iddia ortaya atılmış, son olarak da bir dönem yetiştirme yurtlarında çalışan annesi Gülay Uygun'un da bu suçların bazılarına ortak olduğu iddia edilmişti.

Anne Uygun, bu iddiaların programda yer almasının ardından dün ölü bulundu.

İlk tespitlerde ölümün intihar olduğu belirtilirken, olay yerinden yansıyan fotoğraflar nedeniyle çok sayıda kişi de yaşananı şüpheli buldu.

Ümitcan Uygun, dün akşam abisi ve babasıyla birlikte yaptığı açıklamada annesinin ölümünden Müge Anlı'yı sorumlu tuttu.

Anlı ise bugün yayınlanan programda, hem kendisinin hem kanalın hem de Aleyna Çakır'ın ailesinin olayın peşini bırakmaları yönünde 'tehdit' aldığını belirterek, "Bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

Şimdiye kadar neler yaşandı?

Aleyna Çakır, 3 Haziran tarihinde Ankara'da bir evde ölü olarak bulundu. Şüpheli ölüm tartışılırken sevgilisi olduğu iddia edilen Ümit Can Uygun'un Çakır'a şiddet uygulayıp videoya aldığı kayıt sosyal medyada paylaşıldı. Bu görüntülerin ardından Uygun, gözaltına alındı ancak ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Müge Anlı da bir süredir bu ölümü televizyon programında işliyordu.

Anlı'nın programına katılan bazı kişiler, Uygun'un defalarca Çakır'ı darp ettiğini öne sürdü.

Programda bu konu konuşulmaya devam ederken 15 Eylül tarihinde kanala bir kişi  bağlandı ve Ümitcan Uygun'un annesi Gülay Uygun hakkında önemli bir iddiayı gündeme getirdi.

Bu kişi şu ifadeleri kullandı:

Bizim burada yaklaşık 10 ay evvel bir düğün oldu. Düğüne gittik. Sonradan Ümit geldi, arkasından 6 tane 19 en fazla 21 yaşlarında kız geldi. Benim yanımda da Ümit'in annesi oturuyordu. Yanına gelen o kızlar 'Yurt anne' diyerek seslendi. Sordum 'neden yurt anne diyorsunuz?' diye. 'Bizim yurtta çalışıyor, o yüzden' dediler. 'Okuyor musunuz?' diye sordum, hani yurttan çıktıkları için. 'Hayır, yurt anne bizi 18 yaşından sonra alıp ev açıyor. İşe sokma adıyla götürüyor, oğlu…

Söz konusu kişinin ifadeleri yayın sırasında kesildi.

Daha sonra bu iddia hakkında yayına katılmak için birçok kişinin başvuruda bulunduğunu açıklayan Anlı, "Gündeme gelen iddialar üzerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da soruşturma başlattı çok hızlı bir şekilde. O videoları da müfettişimize ulaştırdık" dedi.

Bu gelişmelerin ardından Gülay Uygun'un dün gece saatlerinde intihar ettiğine dair bir haber ajanslara düştü.

İddiaya göre Gülay Uygun, akşam saatlerinde bir akrabasına gitti. Uygun'a ulaşamadığını öne süren ailesi, polise bilgi verdi.

Arama çalışmaları devam ederken Gülay Uygun'un yakınları, kadını bir ormanda ölü şekilde buldu.

Sosyal medyada Gülay Uygun'un cansız bedeninin olduğu fotoğraflar paylaşıldı. Fotoğraflarda Uygun'un ağzında maske, yanında bir alışveriş çantası olduğu görülüyor.  Bu fotoğraflar dolayısıyla ölümün intihar değil, cinayet olduğuna dair paylaşımlar sosyal medyanın gündemine geldi.

Annesinin hayatını kaybettiği yerde Ümitcan Uygun, babası ve avukatları kameralara konuşarak, Gülay Uygun'un ardında bir not bırakarak intihar ettiğini iddia etti.

Ümitcan Uygun, kameralara özetle şu açıklamayı yaptı:

Şimdiye kadar hep sessiz kaldım. Avukatım bana ‘sessiz kalacağız' dedi. Ama bu saatten sonra kimse susmayacak. Sizin yüzünüzden benim annem orada yatıyor. Bu ölümden de Müge Anlı ve yanında çalışıp da beni 24 saat arayanlar suçludur. ‘Oğlum buraya bağlan' diyenlerdir. Bizzat hepsinden şikayetçiyim.

 

Avukat Çağatay Cengiz Müge Anlı'nın programında dile getirilen iddiaları hatırlatarak "Gülay Uygun sabah saatlerinde bana 'Bu iftirayı nasıl kaldıracağım' diye mesaj attı. Akşam saatinde cansız bedeniyle karşılaştık" dedi.

Ümitcan Uygun'un iddiaları üzerinde Twitter'da Anlı'ya destek için "mugeanliyalnizdegildir" etiketi açıldı ve binlerce mesaj paylaşıldı.

Anlı bugünkü yayınında Ümitcan Uygun'un iddialarına da yanıt verdi ve şunları söyledi:

Bu işlerin peşini bırakın demek istiyorlar. Niye bırakalım? Bırakmayacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU