Diyarbakır Valisi Karaloğlu: İzolasyonu ihlal etmek 'taksirle adam öldürme' suçudur

Diyarbakır'da Vali Münir Karaloğlu'nun da katılımıyla İçişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında denetim yapıldı

Diyarbakır Valisi Karaloğlu: İzolasyonu ihlal etmek 'taksirle adam öldürme' suçudur / Fotoğraf: AA

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, merkez Yenişehir ilçesinde bulunan pazardaki ve Sanat Sokağı'ndaki esnafı ziyaret ederek koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uyulup uyulmadığını denetledi, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Vali Münir Karaloğlu, yaptığı açıklamada, denetimlerle vatandaşlara koronavirüse karşı mücadelenin bitmediğini ve kuralları hatırlatarak farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

"Hepimiz fert fert sorumluluğumuzu yerine getirirsek, konan kurallara uyarsak virüsle mücadeleyi kazanacağız. Tedbir almazsak, konan tedbirlere uymazsak o zaman virüs kazanacak hasta edecek" ifadelerini kullanan Karaloğlu, kurallara uymaya devam edilmesini istedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kurallara tam olarak uyulmuyor"

İşletmelerde incelemelerde bulunduklarını ve konan kurallara tam riayet edilmediğini kaydeden Karaloğlu, "Maalesef konan kurallara tam olarak uyulmadığını gördük, işletme sahiplerimizi uyardık. Pazarda vatandaş hala tezgahtan seçerek mahsul alıyor, bu doğru değil. Zaman geçtikçe kuralların biraz gevşediğini görüyoruz. Vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Kendiniz, sevdikleriniz hem de toplum için lütfen kurallara uymaya devam edin" diye konuştu.

Geçen hafta yayınlanan İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle izolasyona uymayanların izolasyon sürecini artık Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında tamamlatmaya başladıklarını ve bu sürede yapılan masrafların vatandaştan tahsil edileceğini anımsatan Karaloğlu, bu duruma düşülmemesi için izolasyon sürecinde mutlaka evden çıkılmaması gerektiğini belirtti. 

"İzolasyon kurallarına uymayanları hakkında suç duyurunda bulunuyoruz"

"Pozitif olan bir vatandaşımızın bilerek isteyerek izolasyonu terk edip sokağa çıkması taksirle adam öldürmek suçudur" diyen Karaloğlu, devamında şunları söyledi:

"Şu anda yakaladığımız vatandaşlarımızla ilgili savcılıklara suç duyurusunda da bulunuyoruz. Onun için ne olur vatandaşımız hem konan kurallara hem de izolasyon kurallarına harfiyen uysun, bize yardım etsinler. Sağlık teşkilatımız mart ayından beri ayakta 24 saat sistemiyle çalışıyor, onlar da artık yoruldu. Onların işlerini hafifletmek, onları motive etmek için kurallara daha sıkı sıkıya uymamız gerekir."

Karaloğlu'na denetimlerde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem ve İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman da eşlik etti.

DAHA FAZLA HABER OKU