1050 gündür tutuklu olan Osman Kavala, Uluslararası 2020 Hrant Dink Ödülü'nün Türkiye'deki sahibi oldu

Bu yılki Uluslararası Hrant Dink Ödülü'nün Türkiye'deki sahibi 1050 gündür tutuklu bulunan Osman Kavala oldu. Düzenlenen ödül gecesinde Kavala'nın cezaevinden gönderdiği mektup okundu

Fotoğraf: AA

Öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in adına düzenlenen ‘Uluslararası Hrant Dink Ödülleri’ sahiplerini buldu.

Uluslararası 2020 Hrant Dink Ödülü'nün Türkiye'deki sahibi 1050 gündür tutuklu olan Osman Kavala oldu.

Kavala cezaevinden gönderdiği mesajda tutuklu eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazeteci Ahmet Altan, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, ölüm orucunda hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik ve hapisteki gazetecilerden söz etti.

Kavala mesajında şunları kaydetti:

Demirtaş'ın AİHM'in ihlal kararı vermesinin ardından tahliye edildiği dosyasındaki zaten kullanılmış olan delillerle yeni bir suçlamayla tutuklandı. Ahmet Altan yine ağır bir ceza aldı. Selçuk Mızraklı bir itirafçı tanık ifadesiyle tutuklandı ve 9 yıl 4 ay ceza aldı. En acı veren cezaevindeyken kendilerini hayattan kopararak hukuksuzluğu protesto edenlerin ölmesini izlemek, avukat Ebru Tİmtik ve Aytaç Ünsal'ın adil yargılanma talepleriyle ilgili uzun bir süre adım atılmaması insan hayatına verilen değerin erozyona uğradığını gösteriyor.

Her yıl yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere iki kişiye verilen ödülün bir diğer sahibi Mısır'da kadına yönelik cinsel şiddetin ve kadın hakları ihlallerinin görünür kılınması için mücadele eden, Ortadoğu ve Kuzey Afrika genelinde feminist hareketin öncülerinden Mozn Hassan oldu.

Pandemi nedeniyle bu yıl çevrimiçi olarak düzenlenen ödül gecesinde Hrant Dink'in eşi ve Hrant Dink Vakfı'nın kurucusu Rakel Dink Ermenice türkü söyledi. 
Ödül törenine Kudsi Ergüner neyiyle, müzisyen Arto Tunçboyacıyan, Can Bonomo ve Kalben de şarkılarıyla katıldı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU