Vergi indirimine giden Yunanistan askeri harcamaların artırılacağını duyurdu

Türkiye ile Doğu Akdeniz'de gerilim yaşayan Yunanistan'ın başbakanı Miçotakis, 18 Rafale savaş uçağı ve 4 fırkateyn satın aldıklarını, 4 fırkateyn daha alacaklarını söyledi

Fotoğraf: Reuters

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, istihdamı ve savunma bütçesini artırmak için vergi indirime gidileceğini duyurdu.

Ülkenin kuzeyinde bulunan Salaniç kentinde yaptığı yıllık ekonomi toplantısında konuşan Miçotakis, "Hükümet 26 adadaki emlak vergisini sona erdirecek. İşçi ve şirketler için sosyal güvenlik kesintilerini azaltacak" açıklamalarında bulundu.

Türkiye ile Doğu Akdeniz'de gerilim yaşayan Yunanistan'ın başbakanı, "İşsizleri düşünmekten başka bir şey önceliğimiz olamaz. İşsizlik yardımını iki ay daha uzatıyoruz. Gelir üzerinden alınan dayanışma vergisini de 2021 yılında bir yıl süreyle askıya alıyoruz" açıklamasında bulundu.

Yunan başbakan, son on yılda borç krizi esnasında gelirleri azalan emeiklilere ekim ayında 1,4 milyar euroluk ödele yapılacağını duyurdu.

Komşusu Türkiye ile Doğu Akdeniz'de yaşadığı gerilim nedeniyle savunmasını güçlendireceklerini söyleyen Miçotakis, Fransa'dan 18 Rafale savaş uçağı ve 4 fırkateyn aldıklarını, 4 fırkateynin daha önümüzdeki haftalarda donanmaya katılacağını açıkladı.

"Silahlı kuvvetlerimize önümüzdeki beş yıl içinde 15 bin personel daha dahil olacak" diyen Miçotakis, "Yunanistan'ın ekonomik toparlanması, Kovid-19 salgını ve onunla mücadele tedbirlerinin ardından durdu. Ülke ekonomisi Kovid-19 karşısında ikinci çeyrekte %15,2 oranında geriledi" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU